Švarcvald torta
Poznata nemačka torta, omiljena je poslastica mnogih. Oprobajte se u pravljenju ove sjajne poslastice.
05-06-2015
|04:04
Poznata nemačka torta, omiljena je poslastica mnogih. Oprobajte se u pravljenju ove sjajne poslastice.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 1.7.2013. - 15:30:00
(Foto: grupovina)
Sastojci:
- 6 jaja
- 100gr šećera
- vanila
- 4 kašike kakaa
- 100gr brašna
- 50gr oraha
- rum
- cimet
Fil:
- kompot od višanja
- 2 dl soka od kompota
- liker od višnje
- 3 kašike šećera
- želatin
- 7,5dl slatke pavlake
- mrvice od čokolade
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Umutite mikserom belanca, šećer, vanilu i žumanca. Sipajte kakao, cimet i brašno. Kada bude dobro umućeno sipajte orahe i rum. Stavite u pleh i pecite 40 minuta. Za fil, u malo soka od kompota razmutite gustin. Ostali sok stavite da se kuva sa šećerom i likerom. Sipajte sok sa gustinom i čekajte da se zgusne. Pomešajte sa višnjma. Umutite slatku pavlaku. Ohladjenu koru isecite na tri dela. Prvi deo namažite šlagom i stavite pola fila od višanja. Stavite drugu koru i ponovite. Treći deo i celu tortu namažite šlagom i čokoladnim mrvicama.