Švarcvald torta

Poznata nemačka torta, omiljena je poslastica mnogih. Oprobajte se u pravljenju ove sjajne poslastice.

05-06-2015

|

04:04

Poznata nemačka torta, omiljena je poslastica mnogih. Oprobajte se u pravljenju ove sjajne poslastice.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 1.7.2013. - 15:30:00

Švarcvald torta
(Foto: grupovina)

Sastojci:
 - 6 jaja
 - 100gr šećera
 - vanila
 - 4 kašike kakaa
 - 100gr brašna
 - 50gr oraha
 - rum
 - cimet
Fil:
 - kompot od višanja
 - 2 dl soka od kompota
 - liker od višnje
 - 3 kašike šećera
 - želatin
 - 7,5dl slatke pavlake
 - mrvice od čokolade
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Umutite mikserom belanca, šećer, vanilu i žumanca. Sipajte kakao, cimet i brašno. Kada bude dobro umućeno sipajte orahe i rum. Stavite u pleh i pecite 40 minuta. Za fil, u malo soka od kompota razmutite gustin. Ostali sok stavite da se kuva sa šećerom i likerom. Sipajte sok sa gustinom i čekajte da se zgusne. Pomešajte sa višnjma.  Umutite slatku pavlaku. Ohladjenu koru isecite na tri dela. Prvi deo namažite šlagom i stavite pola fila od višanja. Stavite drugu koru i ponovite. Treći deo i celu tortu namažite šlagom i čokoladnim mrvicama.