Super trik za dubinsko čišćenje daske za sečenje
Dasku za sečenje koristimo svi. Rupe od noža savršeno su mesto za skupljanje bakterija, a ružne mrlje od povrća i voća gotovo je nemoguće očistiti. Ipak postoji rešenje i to efikasno, brzo i jeftino.
02-06-2015
|09:36
Dasku za sečenje koristimo svi. Rupe od noža savršeno su mesto za skupljanje bakterija, a ružne mrlje od povrća i voća gotovo je nemoguće očistiti. Ipak postoji rešenje i to efikasno, brzo i jeftino.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 17.12.2013. - 13:47:00
Foto:(mkd)
Sastojci:
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 čaša mlake vode
- 1 limun
- 2 kašike morske soli
- ulje za drvo, mineralno ili maslinovo ulje
- 2 krpe
Upotreba:
1. Pomešajte sirće i vodu i jedan deo krpe umočite u mešavinu, te sa njom dobro istrljajte i prebrišite dasku.
2. Limun prerežite na pola. Jednu polovinu umočite u so i njom dobro istrljajte dasku zadržavajući se na rupama od noža. Umočite limun u so nekoliko puta kako bi delovala kao piling za drvo.
3. Dasku isperite vodom i osušite krpom.
4. Drugu polovinu krpe umočite u ulje i kružnim pokretima istrljajte dasku, a na kraju višak ulja prebrišite suvom krpom. Ulje će poslužiti kao impregnacija koja štiti drvo od vode.