Štrudla sa breskvama i sladoledom

Kada pripremite štrudlu sa breskvama po ovom receptu, sigurni smo da ćete reći da je ovo jedna od najboljih štrudli koje ste ikada jeli...

06-06-2015

|

04:09

Kada pripremite štrudlu sa breskvama po ovom receptu, sigurni smo da ćete reći da je ovo jedna od najboljih štrudli koje ste ikada jeli...

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:5.6.2014. - 12:55:00

Štrudla sa breskvama i sladoledom
(Foto:maksheb/Bigstockphoto)

Sastojci:
- 1 paketić kora za savijače (potrebno je 9 kora)
- 1 1/2 kg zrelih breskvi
- 2 vrećice vanilin šećera
- 4 kašike ruma
Premaz za kore
- 2 jaja
- 2 čaše šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
- 2 čaše jogurta
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 1/2 čaša ulja
- 1 1/2 čaša griza
- 2 vrećice vanilin šećera
- 1 vrećica praška za pecivo
- sok pola limuna

Priprema: Jaja i šećere miksajte 10-tak minuta pa u njih dodajte jogurt, pavlaku, ulje, limunov sok i na kraju griz i prašak za pecivo. Smesu ostavite u frižideru 1 h.
Breskve oljuštite, izrežite na polovine, na četvrtine, i na kraju na tanke fetice. Pospite ih vanilin šećerom i rumom pa lagano izmešajte. Nakon što je smesa za premaz ohlađena u frižideru 1 h, prvu koru premažite smesom, na nju stavite drugu koru koju takođe premažete smesom, a zatim ide treća kora koju malo obilnije premažete smesom i posložite izrezane breskve. Zarolajte štrudlu i složite u namašćen pleh… Najbolje onaj od rerne jer dosta narastaju pri pečenju. Isto napravite i sa ostalim korama. Dobićete 3 velike štrudle. Na kraju sve tri štrudle izbockajte čačkalicom i prelijte sa ostatkom smese. Pecite ih na 180*c, 45-50 min dok ne po rumene.
Pospite šećerom u prahu i Uživajte! čaša=2 dcl.