Štrudla s makom
Napravite štrudlu s makom, lako i brzo.
05-06-2015
|13:49
Napravite štrudlu s makom, lako i brzo.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 2.9.2014. - 10:00:00
(Foto: dolcefooda.blogspot)
Sastojci:
- oko 600 gr brasna,
- 2,5dl toplog mleka,
- 70g šećera,
- 2 jaja i još jedno žumance za premaz,
- 150g margarina,
- 2 kesice suvog kvasca
- prstohvat soli.
- 400g mlevenog maka sa dodacima,2dl vrelog mleka,kasikica cimeta.
- ako je mak bez dodataka dodajte secer u prahu po ukusu
Priprema: Umutiti u posudi margarin,secer, jaja,so ,mleko pa sipajtr smesu u brasno pomesano s kvascem.Zamesite glatko testo i ostavite da odstoji 30min.Vrelim mlekom prelijte mak,sjedinite. Razvucite testo u obliku pravougaonika oko 1cm debljine,premazite nadevom i urolajte u rolat.Stavite strudlu u pleh oblozen papirom za pecenje,premazite zumancetom i ostavite da odstoji 20 min.Pecite na 180C oko 20min. Testo mozete podeliti na dva dela,najbolje je peci u pravougaonom dubljem plehu.