Štrudla od pečuraka

Evo još jednog recepta za ukusno posno jelo.

03-06-2015

|

12:28

Evo još jednog recepta za ukusno posno jelo.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 16.12.2014. - 13:36:00

Štrudla od pečuraka
(Foto:bigstock/Marco Mayer)

Sastojci:

- 500 gr brašna
- 50 gr šećera
- malo soli
- 100 gr putera
- 30 gr kvasca
- 3-4 krompira
- 300 gr pečurki

Priprema:

Zamesite testo od 500 gr brašna, 50 gr šećera, malo soli, 100 gr rastopljenog putera, 30 gr kvasca i 300 ml mlake vode. Testo treba da bude glatko pod rukom, ako se lepi dodajte još malo brašna. 300 g pečuraka propržite, iseckajte (ne previše sitno), skuvajte 3-4 krompira, izrendajte i izmešajte sa pečurkama. Testo razdvojite na dva dela i rastanjite dve kore. Premažite svaku sa malo rastopljenog margarina ili ulja, pa nafilujte i urolajte. Odozgo još malo premažite i pospite susamom. Pecite oko 30-40 minuta na 200 stepeni.