Stracciatella torta
Ukoliko volite sladoled, tortu ćete obožavati.
06-06-2015
|14:13
Ukoliko volite sladoled, tortu ćete obožavati.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 6.6.2014. - 10:00:00
(Foto: bigstockphoto/gevision)
Sastojci:
Kora:
- 3 jaja
- 60 g šećera
- 60 g Pšeničnog oštrog brašna tipa 400
- ½ vrećice Praška za pecivo
- 20 g kakaa
Fil:
- 2 kesice želatina
- 10 kašika vode
- 500 ml slatke pavlake
- 2 vanilin šećera
- 500 ml jogurta
- 200 gr grubo narendane tamne čokolade
Za glazuru:
- 1 kašika maslaca
- 2 kašike vode
- 2 kašike kakaa
- 70 g šećera u prahu
Priprema: Žumanca i šećer penasto izmešajte. Dodajte brašno s praškom za pecivo i kakao te sve dobro promešajte. Od belanaca napravite sneg, pa ga kutlačom lagano umešajte u smesu od jaja i izlijte u kalup za torte. Pecite oko 10 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C. Biskvit ostavite da se potpuno ohladi. Za fil natopite želatin s 10 kašika vode. Ostavite da nabubri i za to vrijeme umutite pavlaku s vanilin šećerom. Želatin otopite na laganoj vatri i umešajte u jogurt, pa u sve umešajte 200 gr grubo rendane čokolade i sve lagano promešajte. Smesu izlijte na koru. Za glazuru zagrejte maslac s 2 kašike vode. Kad prokuva, pomerite s vatre i dodajte kakao i šećer pa mešajte dok glazura ne postane glatka. Ostavite da se glazura ohladi i prelijte po torti.