-
Poslednjih 5 pesama
- Hari Mata Hari - Baš ti lijepo stoje suze
- Duško Jakšić - Camac na Tisi
- Gibonni - Ako me nosiš na duši
- Goran Karan - Kazna mi je sto te ljubim
- Zana - Rukuju se rukuju
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Engleska pita sa prazilukom
Interesantan recept za sve vas koji volite testo, a volite i da eksperimentišete u kuhinji.
Recept za banana hleb
Ovaj recept je danas ubedljivo najtraženiji na internetu. Ako niste imali priliku da probate čuveni banana hleb, obavezno ga sačuvajte i spremite već danas.
-
Zdravlje
Prirodni saveznik zdravlja i ukusa: Vreme je za paradajz!
Iako paradajz možemo da nađemo u prodavnicama tokom cele godine, tek sada, s početkom letnje sezone, stiže domaći paradajz punog ukusa, mirisa i nutritivne vrednosti.
Hrana koja reguliše holesterol!
Dijeta može da igra važnu ulogu u snižavanju holesterola. Evo nekih namirnica za poboljšanje holesterola i zaštitu srca.
-
-
Putovanja
Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči!
Stari grad u Antaliji, poznat i kao Kaleiçi, predstavlja srce i dušu grada. Ispunjen mnogobrojnim prodavnčicama, gde uglavnom možete kupiti ćilime i suvenire, predivnim restoranima, ali i fantastičnim spomenicima, ovo sjajno mesto oduševljava turiste godinama unazad.
Egzotična destinacija koja sve više privlači pažnju: Karipsko ostrvo sa tirkiznim morem
Za sve one koji vole egzotična putovanja i traže novu destinaciju za letnji odmor, jedno karipsko ostrvo posebno se izdvaja ove godine – Kurasao. Prema najnovijem izveštaju Google Flights za letnju sezonu 2025, Kurasao je proglašen za najbrže rastuću međunarodnu destinaciju u pretragama.
-
Preporučujemo
Prirodni napitak koji daje parketu sjaj bez dodatnog ribanja
Održavanje parketa može biti zamorno, ali postoji jednostavno i prirodno rešenje koje može uštedeti vreme i trud. U pitanju je crni čaj, koji sadrži taninsku kiselinu korisnu za blago čišćenje drvenih površina, kao i polifenole koji deluju antibakterijski.
Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenje
Cimet je verovatno jedan od najpopularnijih začina na svetu, cenjen zbog svog bogatog ukusa i mirisa. Dodajemo ga raznim jelima, od slanih do slatkih, ali mnogi ne znaju da ovaj začin ima i primenu u domaćinstvu – može biti vrlo koristan za čišćenje i osvežavanje prostora.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.38 117.20 118.02 CHF 124.47 125.35 126.22 USD 101.98 102.70 103.42
-
Stracciatella kocke
Uživajte u nedoljivom ukusu starccialella-e.
06-06-2015 | 05:41 | Autor/Izvor:
Uživajte u nedoljivom ukusu starccialella-e.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 15.10.2014. - 12:20:00
(Foto: bigstockphoto/Molka)
Sastojci:
Za koru:
- 9 belanaca
- 9 kašika brašna
- 9 kašika šećera
- 6 kašika ulja
- 1 kašika praška za pecivo
- 2 vanil-šećera
- 2,5 dl mleka
Za fil:
- 8 dl mleka
- 9 žumanaca
- 150 g šećera
- 20 g želatina
- 5 dl slatke pavlake
- 1 vanil-šećer
- 1 kašika ruma
- 120 g čokolade
Priprema:
Kora:Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se ne otopi. Zatim dodati ulje, mešavinu brašna i praška za pecivo te polako promešati varjačom. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 150 ˚C oko 45 min.Posebno prokuvati mleko sa vanil-šećerom pa preliti preko kore i ostaviti da se ohladi.
Fil: Penasto umutiti žumanca sa šećerom te sjediniti sa mlekom i želatinom u prahu i zagrevati na umerenoj temperaturi do tačke ključanja (ne sme da proključa). Ostaviti da se ohladi, a potom staviti u frižider da se stegne. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. U šlag dodati aromu ruma te postepeno dodavati kašiku po kašiku želirane smese muteći mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa. Na kraju dodati rendanu čokoladu pa polako promešati i ostaviti da se stegne.
Finalni postupak: Koru premazati pripremljenim filom. Kolač ostaviti u frižideru da prenoći. Sutradan ga iseći na kocke željene veličine i dekorisati po želji.