Starinski recept za čupavce

Kolač koji pleni jednostavnošću nikada neće izaći iz mode.

11-10-2023

|

12:26

|

Autor / Izvor: Naxi media


SASTOJCI:

Za biskvit:

3 jajeta
10 kašika šećera
13 kašika ulja
100 ml mleka
16 kašika brašna
1 prašak za pecivo

Za preliv:

150 ml mleka
150 g čokolade
150 g margarina
150 g šećera
100 g kokosa


PRIPREMA:

Prvo umutiti belanca, pa postepeno dodavati šećer, kašiku po kašiku. Posle toga pažljivo umešajte jedno po jedno žumance uz stalno mešanje. Sipajte mleko i sjedinite sve sastojke. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo. Sipajte smesu u srednji kvadratni pleh i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Nakon pečenja, ostavite biskvit da se malo ohladi pre nego što ga isečete.

Za to vreme zagrejte margarin i mleko u šerpi na laganoj vatri, neprestano mešajući. Kada se margarin skoro potpuno otopi, dodajte čokoladu i šećer, pa mešajte dok se ne dobije glatka smesa. Ostavite da se ohladi, pa ohlađeni biskvit umočite u čokoladu pa uvaljajte u kokos.