Starinska štrudla sa makom
Jesenji dani bude u svima nama posebnu vrstu nostalgije. Štrudla sa makom definitivno je "kraljica" starinskih kolača i skoro da ne postoji osoba koja je ne voli... Ako se već niste izveštili u pripremi ovog recepta, obavezno sačuvajte ovaj recept.
23-09-2024
|13:05
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
2.5 dl mleka
suvi kvasac
jaje
4 supene kašike šećera
pola kašičice soli
500 g brašna
400 g mlevenog maka
pola šolje vrelog mleka
4 supene kašike šećera
400 g maka
kesica vanilin šećera
šećer u prahu
Priprema:
Zamesiti testo od mleka, kvasca, brašna, šećera, soli i jaja. Ostaviti da odstoji 30-ak minuta. U mak dodati šećer, vanilin šećer i preliti vrelim mlekom. Sve promešati. Testo podeliti na dva dela, razviti oklagijom, premazati polovinom fila od maka, urolati i staviti u podmazan pleh. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći dok ne porumeni. Ohlađenu štrudlu iseći i posuti šećerom u prahu.
PRIJATNO!