Starinska štrudla sa makom

Jesenji dani bude u svima nama posebnu vrstu nostalgije. Štrudla sa makom definitivno je "kraljica" starinskih kolača i skoro da ne postoji osoba koja je ne voli... Ako se već niste izveštili u pripremi ovog recepta, obavezno sačuvajte ovaj recept.

23-09-2024

|

13:05

|

Autor / Izvor: Naxi media

 
Sastojci:

  2.5 dl mleka
  suvi kvasac
  jaje
  4 supene kašike šećera
  pola kašičice soli
  500 g brašna
  400 g mlevenog maka
  pola šolje vrelog mleka
  4 supene kašike šećera
  400 g maka
  kesica vanilin šećera
  šećer u prahu

Priprema:

Zamesiti testo od mleka, kvasca, brašna, šećera, soli i jaja. Ostaviti da odstoji 30-ak minuta. U mak dodati šećer, vanilin šećer i preliti vrelim mlekom. Sve promešati. Testo podeliti na dva dela, razviti oklagijom, premazati polovinom fila od maka, urolati i staviti u podmazan pleh. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći dok ne porumeni. Ohlađenu štrudlu iseći i posuti šećerom u prahu.

PRIJATNO!