Španska pita
Španska pita često se služi uz meze, a može se jesti kao doručak uz jogurt.
05-06-2015
|07:37
Španska pita često se služi uz meze, a može se jesti kao doručak uz jogurt.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 03.11.2014. - 13:00:00
(Foto: Bigstockphoto/patrisyu)
Sastojci:
- po želji bibera
- 200 g stišnjene šunke
- 1 kom praška za pecivo
- po ukusu soli
- 200 g edamera
- 2 šolje brašna
- 200 g svežih šampinjona
- 4 kom jajeta
- 1 šolje suncokretovog ulja
- 50 g kiselih krastavaca
Priprema: Očistite šampinjone i narežite na listiće. Isecite stišnjenu šunku i kisele krastavčiće na kockice. Narendajte sir na krupno rende. Sipajte brašno u veću posudu, dodajte prašak za pecivo i dobro promešajte. Dodajte jaja i ulje pa dobro promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu. Podmažite pleh pa ravnomerno rasporedite masu. U prethodno zagrejanoj rerni pecite pitu oko 30 min.