Španska pita

Španska pita često se služi uz meze, a može se jesti kao doručak uz jogurt.

05-06-2015

|

07:37

Španska pita često se služi uz meze, a može se jesti kao doručak uz jogurt.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 03.11.2014. - 13:00:00

Španska pita
(Foto: Bigstockphoto/patrisyu)

Sastojci:
 - po želji bibera
 - 200 g stišnjene šunke
 - 1 kom praška za pecivo
 - po ukusu soli
 - 200 g edamera
 - 2 šolje brašna
 - 200 g svežih šampinjona
 - 4 kom jajeta
 - 1 šolje suncokretovog ulja
 - 50 g kiselih krastavaca
Priprema: Očistite šampinjone i narežite na listiće. Isecite stišnjenu šunku i kisele krastavčiće na kockice. Narendajte sir na krupno rende. Sipajte brašno u veću posudu, dodajte prašak za pecivo i dobro promešajte. Dodajte jaja i ulje pa dobro promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu. Podmažite pleh pa ravnomerno rasporedite masu. U prethodno zagrejanoj rerni pecite pitu oko 30 min.