Sočna piletina u mirisnom sosu od pečuraka
Kremasta piletina sa pečurkama dobija potpuno novu dimenziju uz kikiriki puter koji sos čini bogatim i neodoljivim. Jednostavno, brzo i preukusno, odnosno sve što nam je potrebno za savršen obrok.
14-11-2025
|11:58
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 300 g svežih pečuraka (šampinjoni ili bukovače)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- (može i veganska)
- 100 ml pilećeg bujona
- 80 g kikiriki putera
- 2 kašike ulja
- So i biber po ukusu
- Peršun za dekoraciju
Priprema :
Pileće meso iseckajte, posolite i pobiberite, pa propržite tanke šnicle na vrelom ulju sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite meso iz tiganja i ostavite sa strane. U isti tiganj dodajte kikiriki puter, a zatim sitno iseckan crni luk i beli luk. Pržite dok ne omekša. Dodajte iseckane pečurke i dinstajte dok ne ispari sva tečnost, otprilike 5-7 minuta. Sipajte pileći bujon i kuvajte nekoliko minuta, pa dodajte pavlaku za kuvanje. Promešajte dok se sos ne zgusne. Vratite piletinu u tiganj sa sosom i kuvajte još 10 minuta na umerenoj vatri kako bi meso upilo arome. Poslužite toplo, posuto seckanim peršunom, uz pirinač, pire krompir ili testeninu.
PRIJATNO!