Sočna piletina u mirisnom sosu od pečuraka

Kremasta piletina sa pečurkama dobija potpuno novu dimenziju uz kikiriki puter koji sos čini bogatim i neodoljivim. Jednostavno, brzo i preukusno, odnosno sve što nam je potrebno za savršen obrok.

14-11-2025

|

11:58

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 300 g svežih pečuraka (šampinjoni ili bukovače)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • (može i veganska)
  • 100 ml pilećeg bujona
  • 80 g kikiriki putera
  • 2 kašike ulja
  • So i biber po ukusu
  • Peršun za dekoraciju

Priprema :

Pileće meso iseckajte, posolite i pobiberite, pa propržite tanke šnicle na vrelom ulju sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite meso iz tiganja i ostavite sa strane. U isti tiganj dodajte kikiriki puter, a zatim sitno iseckan crni luk i beli luk. Pržite dok ne omekša. Dodajte iseckane pečurke i dinstajte dok ne ispari sva tečnost, otprilike 5-7 minuta. Sipajte pileći bujon i kuvajte nekoliko minuta, pa dodajte pavlaku za kuvanje. Promešajte dok se sos ne zgusne. Vratite piletinu u tiganj sa sosom i kuvajte još 10 minuta na umerenoj vatri kako bi meso upilo arome. Poslužite toplo, posuto seckanim peršunom, uz pirinač, pire krompir ili testeninu.

PRIJATNO!