Sočna piletina pod biskvitima
Vikend pred nama obećava druženje sa najmilijim ljudima, a ukoliko želite da ih iznenadite ukusnim nedeljnim ručkom, mi imamo recept za ukusno jelo u kome će svi zasigurno uživati...
03-06-2015
|12:28
Vikend pred nama obećava druženje sa najmilijim ljudima, a ukoliko želite da ih iznenadite ukusnim nedeljnim ručkom, mi imamo recept za ukusno jelo u kome će svi zasigurno uživati...
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 11.10.2013. - 17:00:00
(Foto: blogspot)
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 6 kašika maslaca
- 2 bela pileća mesa
- 2 šargarepe
- 1 šolja smrznutog graška
- 1 šolja belog vina
- 2 šolje pileće supe
- 3 kašike brašna
- prsohvat suvog ruzmarina
Biskviti:
- 2 šolje brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- četvrtina kašičice soli
- 6 kašika veoma hladnog maslaca, isečenog na kockice
- 150 ml mleka
Priprema: Zagrejte rernu na 250°C. Iseckajte meso i luk na kockice, pa ih izdinstajte na ulju. Izvadite ih, pa u taj tiganj stavite iseckan krompir i šargarepu. Nalijte vodom, posolite i ostavite da se krčka. Kada je povrće skuvano izvadite ga i prospite tečnost.
Otopite 3 kašike maslaca i umešajte brašno. Kuvajte kratko na umerenoj temperaturi, pa sipajte vino i supu. Mešajte dok se ne napravi sos. Posle par minuta posolite. Dodajte ruzmarin i ostale pripremljene sastojke, zajedno sa graškom
Za pripremu biskvita neophodno je da izmešate brašno, so i prašak za pecivo. Stavite sa maslacem u blender i mutite. Sipajte po malo mleko, pa sve zajedno izmešajte. Izvadite testo i napravite od njega valjak. Secite biskvite željene veličine.