Šnicle u povrću
Pripremite ukusne i sočne šnicle u povrću.
05-06-2015
|05:50
Pripremite ukusne i sočne šnicle u povrću.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 7.8.2014. - 13:40:00
(Foto:bigstock/gbh007)
Sastojci:
- 600 g svinjskih ili telećih šnicli,
- 0,5 dl ulja,
- 1 manja tikvica,
- 100 g boranije,
- 100 g kukuruza šećerca,
- 100 g šargarepe,
- mešavina suvih začina
Priprema:
Izlupajte šnicle, posolite i propržite ih na malo ulja. Sklonite ih, pa u isto ulje dodajte sitno isečenu tikvicu, boraniju, kukuruz i šargarepu isečenu na sitne kockice. Sve začinite mešavinom začina i dinstajte oko 15 minuta, da povrće omekša. Zatim, povrće prekrijte šniclama, pobiberite ih i poklopite tiganj, pa dinstajte na tihoj vatri još nekoliko minuta.