Šne - nokle

One se mogu jesti tople i hladne, lagane su i pravi način da se zasladite.

06-06-2015

|

18:55

One se mogu jesti tople i hladne, lagane su i pravi način da se zasladite.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 14.8.2014. - 10:00:00

Šne - nokle
(Foto: mamajacooks)

Sastojci:
 - 1 l mleka
 - 6 jaja
 - šećer
 - 1 šipka vanile ili 2 kašičice ekstrakta
 - 1 kašika brašna
Priprema: Staviti mleko da se kuva, sa jednom kašikom šećera i vanilom. Za to vreme umutiti jako čvrst šam od 6 belanaca i 2 kašike šećera, mikserom, bar 10 minuta. U mleko koje lagano vri sipati po jednu ili dve kašikom zahvaćene knedle od šama. Kuvati ih desetak sekundi, prevrnuti, pa kuvati još desetak sekundi. Rešetkastom kašikom vaditi knedle u veću činiju, a kad su sve knedle kuvane, mleko izmaći sa vatre. Mikserom kratko umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera i jednom ravnom kašikom brašna. Sipati u mleko pa vratiti na vatru i kuvati do vrenja, sve vreme mešajući. Skinuti sa ringle, procediti, pa preliti preko šne-nokli. Služiti rashlađeno.