
Šne - nokle
One se mogu jesti tople i hladne, lagane su i pravi način da se zasladite.
06-06-2015
|18:55
One se mogu jesti tople i hladne, lagane su i pravi način da se zasladite.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 14.8.2014. - 10:00:00
(Foto: mamajacooks)
Sastojci:
- 1 l mleka
- 6 jaja
- šećer
- 1 šipka vanile ili 2 kašičice ekstrakta
- 1 kašika brašna
Priprema: Staviti mleko da se kuva, sa jednom kašikom šećera i vanilom. Za to vreme umutiti jako čvrst šam od 6 belanaca i 2 kašike šećera, mikserom, bar 10 minuta. U mleko koje lagano vri sipati po jednu ili dve kašikom zahvaćene knedle od šama. Kuvati ih desetak sekundi, prevrnuti, pa kuvati još desetak sekundi. Rešetkastom kašikom vaditi knedle u veću činiju, a kad su sve knedle kuvane, mleko izmaći sa vatre. Mikserom kratko umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera i jednom ravnom kašikom brašna. Sipati u mleko pa vratiti na vatru i kuvati do vrenja, sve vreme mešajući. Skinuti sa ringle, procediti, pa preliti preko šne-nokli. Služiti rashlađeno.