Slani letnji obrok
Jednostavna priprema i nesvakidašnja mešavina sastojaka ovu salatu čini ukusnim letnjim izborom.
03-06-2015
|12:28
Jednostavna priprema i nesvakidašnja mešavina sastojaka ovu salatu čini ukusnim letnjim izborom.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:1.8.2013. - 13:45:00
(Foto:sheknows)
Sastojci:
- 1/2 šolje svežeg soka od limuna
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica čili paprike u prahu
- 250 ml maslinovog ulja
- 8 klipova kukuruza za pečenje
- 250 gr čeri paradajza presečenog na polovine
- 1 glavica sitno iseckanog crnog luka
- 2 iseckane zelene ljute paprike
- 1/4 šolje iseckanog svežeg peršuna
- 120 gr feta sira u komadićima
- So i biber
Priprema: U manju posudu sipajte limunov sok, kim i čili u prahu i dobroih izmešajte. Lagano sipajte i maslinovo ulje, neprestano mešajući. Pripremite gril, kukuruze premažite maslinovim uljem. Stavite ih na gril i pecite 15. minuta okrećući povremeno. Kada se kukuruzi ohlade skinite zrna sa klipova i stavite ih u veliku posudu. Dodajte paradajz, luk, ljute zelene paprike, peršun, fetu i prethodno napravljenu smesu sa maslinovim uljem. Sve dobro izmešajte, pa dodajte bibera i soli po želji. Salata od pečenog kukuruza se može služiti odmah ili sačekajte sat vremena da se sastojci sjedine. Možete je služiti i kao hladniju verziju nakon što je ostavite na kratko u frižider.