Slane korpice sa povrćem

Ukoliko ne želite da provedete puno vremena spremajući ukusno jelo, mi imamo pravo rešenje za vas - integralne korpice, bogate sezonskim povrćem kojima niko ne može odoleti. Kalorično predjelo ili ručak izaberite sami...

05-06-2015

|

19:38

Ukoliko ne želite da provedete puno vremena spremajući ukusno jelo, mi imamo pravo rešenje za vas - integralne korpice, bogate sezonskim povrćem kojima niko ne može odoleti. Kalorično predjelo ili ručak izaberite sami...

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:23.7.2013. - 14:40:00

Slane korpice sa povrćem
(Foto:wikimedia)

Sastojci za 4 korpice:
- 100 gr integralnog brašna
- 20 gr belog brašna
- 80 gr svežeg kravljeg sira
- 250 gr mozzarelle
- 1 manja tikvica
- 250 gr šampinjona
- 2 mlada bela luka
- 100 gr šunke
- maslinovo ulje
- bosiljak, majoran, peršun,
- so

Priprema: Izmešati belo i integralno brašno, dodati so, 3 kašike maslinovog ulja i izgnječeni sir. Ukoliko je potrebno, dodati malo vode i kompaktnu masu uviti u foliju i staviti u frižider pola sata. Nakon toga, testo raspodeliti po kalupima i peći 15ak minuta u rerni na 200 stepeni. Na maslinovom ulju izdinstati iseckan mladi beli luk, šampinjone i tikvice iseckane na kockice. Kada povrće omekša dodati so, bosiljak, peršun i majoran. U blago zapečene korpice najpre staviti list šunke, pa zatim izdinstano povrće i preko list mozzarelle. Na vrh ponovo staviti malo povrća i vratiti sve u rernu da se zapeče na 200 stepeni oko 30-ak minuta. Kada korpice izvadite iz rerne, preko njih stavite ponovo list mozzarelle kako bi se istopio i poslužite tople odmah.