-
Poslednjih 5 pesama
- U Škripcu - O Je
- Oliver I Davor Radolfi - Ljubav Je Tvoja Kao Vino
- Bijelo dugme - Napile se ulice
- Flamingosi - Obala
- Babe - Ko me ter'o
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Onion Rings
Ako volite grickalice koje su i hrskave i aromatične, onion rings (kolutovi luka) su savršen izbor. Jednostavni su za pripremu, a idealni kao prilog uz burger, pivo ili kao samostalna užina.
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
-
Zdravlje
Studija otkriva koliko treba da hodamo kako bismo sprečili hroničan bol u leđima
Duge šetnje ne samo da mogu ublažiti, već i sprečiti pojavu hroničnog bola u donjem delu leđa, pokazuje novo istraživanje
Pet namirnica koje izazivaju zadržavanje vode u organizmu
Zadržavanje vode može se javiti u bilo koje doba godine, ali otečene i teške noge posebno su česta (i neprijatna) pojava tokom leta. Srećom, postoje načini da se ublaži osećaj nadutosti, ili još bolje, da se potpuno izbegne. Jedan od najefikasnijih koraka jeste izbacivanje namirnica koje pospešuju zadržavanje tečnosti.
-
-
Putovanja
Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu
Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.
Šarmantna prestonica proglašena najpovoljnijom letnjom destinacijom u Evropi
Tražite evropsku destinaciju koja neće isprazniti vaš budžet? Ova prestonica nudi luksuz po pristupačnoj ceni, prema najnovijoj listi.
-
Preporučujemo
Zbog čega vaše zamrzivač troši više struje nego što mislite?
Malo je onih koji uživaju u procesu odmrzavanja zamrzivača – često se to doživljava kao dugotrajan i zamoran posao. Ipak, ovo je neophodan zadatak koji se nikako ne treba da zanemarimo, jer samo redovnim odmrzavanjem možemo da osiguramo da hrana u zamrzivaču ostane bezbedna za konzumaciju.
Jedna površina obično ostane neprimećena dok čistimo: Pogledajte bolje!
Australijanka Džodi Alen podelila je slike svog kauča na Fejsbuku, iznenadivši mnoge. Iako je u prvom trenutku njena fotografija izazvala čuđenje, ubrzo je podstakla mnoge da pregledaju sopstvene domove.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.16 126.05 126.93 USD 101.87 102.58 103.30
-
Skladištenje belog luka: Kako da ga održate svežim i sprečite kvarenje
Beli luk je nezaobilazni sastojak u mnogim kuhinjama širom sveta, obogaćujući ukus najrazličitijih jela – od supa i testenina, do sočnih sosova i preliva. Međutim, način na koji ga čuvate može značajno uticati ne samo na njegov ukus, već i na njegovu svežinu.
25-09-2024 | 10:36 | Autor/Izvor: Naxi media, Real Simple
Foto: Bigstock, kbuntu
Prema istraživanju Univerziteta Kornel, čuvanje svežeg belog luka u frižideru nije preporučljivo. Iako na prvi pogled može delovati bezopasno, to može da bude i potencijalno opasno.
Beli luk, zbog svoje niske kiselosti, podložan je razvoju bakterije Clostridium botulinum, odgovorne za botulizam – ozbiljno trovanje hranom.
Da biste izbegli ove rizike, ključno je pridržavati se preporuka za pravilno skladištenje.Kako čuvati glavicu belog luka?
Najpre se uverite da birate sveže glavice belog luka. U supermarketu potražite čvrste čenove sa zategnutim ljuskama. Ako beli luk deluje mekano, već je u procesu propadanja. Takođe, izbegavajte unapred oljušten ili rendani beli luk jer takvi proizvodi često sadrže konzervanse.
Najbolje je glavice belog luka čuvati na hladnom i suvom mestu sa dobrom cirkulacijom vazduha. Na primer, korpa na vašoj kuhinjskoj radnoj površini (van direktne sunčeve svetlosti) može da bude odlično rešenje. Beli luk najbolje opstaje u hladnom (ali ne previše hladnom) prostoru, zato ga nemojte stavljati u frižider osim ako ne planirate da ga iskoristite u roku od nekoliko dana.Kako čuvati beli luk koji niste oljuštili?
Ako ste otkinuli više nego što vam je potrebno, nema razloga za brigu! Samo vratite neoljuštene delove zajedno sa glavicama belog luka i čuvajte ih dalje od sunčeve svetlosti kako bi ostali sveži.
U slučaju da primetite da beli luk počinje da pušta izdanke, nema potrebe za panikom. I dalje ga možete koristiti, samo uklonite zelene izdanke jer mogu imati blago gorak ukus, koji će promeniti aromu vaših jela.Kako čuvati beli luk koji ste oljuštili?
Delovi belog luka koji su lišeni zaštitne ljuske, brže propadaju. Oljušteni beli luk čuvajte u hermetički zatvorenim posudama (tegla, plastična kesa itd.) i držite u frižideru. Ako ste naseckali višak belog luka, isti savet važi – čuvajte ga u frižideru, ali ga iskoristite u roku od dva do tri dana. Nakon tog perioda, beli luk će početi da se kvari i počeće da širi neprijatan miris.
Ako znate da nećete uspeti da potrošite oljušteni beli luk u predviđenom roku, možete ga zamrznuti. Evo kako to pravilno da uradite.Može li se beli luk zamrznuti?
Da, beli luk se definitivno može zamrznuti, i to je često dobra ideja. S obzirom na to koliko je beli luk uobičajen sastojak, dobro je znati da uvek možete imati zalihe. Beli luk se može zamrznuti u skoro svakom obliku: cele glavice, oljušteni ili rendani.
Za cele glavice, stavite ih u hermetički zatvorenu posudu (najlakše je koristiti vrećice koje su bezbedne za zamrzavanje) i smestite ih u zamrzivač.
Međutim, imajte na umu da zamrznuti beli luk neće imati istu hrskavu teksturu kao svež. Zbog toga ga je najbolje koristiti u jelima kao što su supe i pržena jela, gde je ključan ukus, a ne tekstura. -
Pročitajte i...
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
Kako da skladištimo beli luk, a da nam potraje i do šest meseci?
Ako ste ove godine uzgajili ili kupili veću količinu belog luka i pitate se kako da ga sačuvate da traje što duže imajte naa umu da je rešenje veoma jednostavno: pravilno skladištenje u kartonskoj kutiji obloženoj novinama može produžiti njegov vek i do šest meseci.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: