-
Poslednjih 5 pesama
- Bajaga - Tamara
- Bajaga - Ti se ljubiš na tako dobar način
- Tony Cetinski - Blago onom ko te ima
- Tony Cetinski - Opet Si Pobijedila
- Plavi orkestar - Bolje Biti Pijan, Nego Star
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!
Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.
-
-
Putovanja
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!
TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.
-
Preporučujemo
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora
Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.22 118.04 CHF 124.69 125.57 126.44 USD 100.98 101.70 102.41
-
Skladištenje belog luka: Kako da ga održate svežim i sprečite kvarenje
Beli luk je nezaobilazni sastojak u mnogim kuhinjama širom sveta, obogaćujući ukus najrazličitijih jela – od supa i testenina, do sočnih sosova i preliva. Međutim, način na koji ga čuvate može značajno uticati ne samo na njegov ukus, već i na njegovu svežinu.
25-09-2024 | 10:36 | Autor/Izvor: Naxi media, Real Simple
Foto: Bigstock, kbuntu
Prema istraživanju Univerziteta Kornel, čuvanje svežeg belog luka u frižideru nije preporučljivo. Iako na prvi pogled može delovati bezopasno, to može da bude i potencijalno opasno.
Beli luk, zbog svoje niske kiselosti, podložan je razvoju bakterije Clostridium botulinum, odgovorne za botulizam – ozbiljno trovanje hranom.
Da biste izbegli ove rizike, ključno je pridržavati se preporuka za pravilno skladištenje.Kako čuvati glavicu belog luka?
Najpre se uverite da birate sveže glavice belog luka. U supermarketu potražite čvrste čenove sa zategnutim ljuskama. Ako beli luk deluje mekano, već je u procesu propadanja. Takođe, izbegavajte unapred oljušten ili rendani beli luk jer takvi proizvodi često sadrže konzervanse.
Najbolje je glavice belog luka čuvati na hladnom i suvom mestu sa dobrom cirkulacijom vazduha. Na primer, korpa na vašoj kuhinjskoj radnoj površini (van direktne sunčeve svetlosti) može da bude odlično rešenje. Beli luk najbolje opstaje u hladnom (ali ne previše hladnom) prostoru, zato ga nemojte stavljati u frižider osim ako ne planirate da ga iskoristite u roku od nekoliko dana.Kako čuvati beli luk koji niste oljuštili?
Ako ste otkinuli više nego što vam je potrebno, nema razloga za brigu! Samo vratite neoljuštene delove zajedno sa glavicama belog luka i čuvajte ih dalje od sunčeve svetlosti kako bi ostali sveži.
U slučaju da primetite da beli luk počinje da pušta izdanke, nema potrebe za panikom. I dalje ga možete koristiti, samo uklonite zelene izdanke jer mogu imati blago gorak ukus, koji će promeniti aromu vaših jela.Kako čuvati beli luk koji ste oljuštili?
Delovi belog luka koji su lišeni zaštitne ljuske, brže propadaju. Oljušteni beli luk čuvajte u hermetički zatvorenim posudama (tegla, plastična kesa itd.) i držite u frižideru. Ako ste naseckali višak belog luka, isti savet važi – čuvajte ga u frižideru, ali ga iskoristite u roku od dva do tri dana. Nakon tog perioda, beli luk će početi da se kvari i počeće da širi neprijatan miris.
Ako znate da nećete uspeti da potrošite oljušteni beli luk u predviđenom roku, možete ga zamrznuti. Evo kako to pravilno da uradite.Može li se beli luk zamrznuti?
Da, beli luk se definitivno može zamrznuti, i to je često dobra ideja. S obzirom na to koliko je beli luk uobičajen sastojak, dobro je znati da uvek možete imati zalihe. Beli luk se može zamrznuti u skoro svakom obliku: cele glavice, oljušteni ili rendani.
Za cele glavice, stavite ih u hermetički zatvorenu posudu (najlakše je koristiti vrećice koje su bezbedne za zamrzavanje) i smestite ih u zamrzivač.
Međutim, imajte na umu da zamrznuti beli luk neće imati istu hrskavu teksturu kao svež. Zbog toga ga je najbolje koristiti u jelima kao što su supe i pržena jela, gde je ključan ukus, a ne tekstura. -
Pročitajte i...
Kako da osvežite dom bez hemije? Prirodni načini za uklanjanje ustajalog mirisa
Miris doma ima veliki uticaj na raspoloženje, osećaj čistoće i celokupnu atmosferu u prostoru. Umesto da koristite komercijalne osveživače vazduha koji često sadrže štetne hemikalije, postoje jednostavna i potpuno prirodna rešenja koja mogu biti jednako efikasna, a pritom i prijatnija za svakodnevnu upotrebu.
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
Saveti koji će pomoći da vam paradajz danima ostane svež i sočan
Paradajz zaista može da ostane svež danima, pa čak i nedeljama, ako nije previše mekan i zreo. Međutim, veoma je važno da obratite pažnju na način na koji skladištite paradjz, jer postoji jedno mesto koje nikako nije povoljno.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: