-
Poslednjih 5 pesama
- Valentino - Bez tebe
- Divlje jagode - Jedina moja
- Goca Tržan - Stoperka
- Dragan Stojnić - Jedan covek i jedna zena
- Željko Joksimović - Crnokosa
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoNajsočnija lenja pita!
Pripremite čuvenu lenju pitu i uživajte u sjajnom jesenjem desertu koji se savršeno uklapa uz šolju toplog čaja.
Brzi pasulj sa bukovačama!Ova kombinacija ukusa je jako interesantna, a oni koji su probali ovo jelo tvrde da ih je zaista iznenadilo i oduševilo.
-
ZdravljePrirodni antihistaminici za pomoć kod alergija
Sezonske alergije je često teško lečiti. Uobičajeni tretmani obično uključuju lekove bez recepta, ali prirodni antihistaminici takođe mogu da budu odlična opcija. Primeri uključuju maslac, vitamin C i kvercetin.
Kako da zaspimo nakon iznenadnog buđenja usred noći?Mnogima se dešava da se probude usred noći iz različitih razloga i potom ne mogu ponovo da zaspe, što može izuzetno da utiče na raspoloženje i zdravlje. Donosimo vam savete koji mogu da vam pomognu da ponovo lako utonete u san.
-
PutovanjaPosetite ove jeseni Prag!
Glavni grad Češke s ponosom nosi titulu jednog od najlepših evropskih gradova, a za to su zaslužni prelepa arhitektura i bajkovita atmosfera koja posebno dolazi do izražaja s prvim jesenjim danima.
Zašto je Pariz zimi uvek dobra ideja?Pariz nikada ne gubi svoju romantičnu privlačnost, a zima u gradu donosi posebnu čar. Ulice osvetljene svetlucavim lampicama, kafići s crvenim grejačima i raskošno dekorisane prodavnice su samo neki od razloga za posetu tokom zime. Iako hladno, tmurno vreme (Francuzi imaju izraz za to: grisâtre) može postati monotono, često stvara savršenu zimski atmosferu za kraći boravak.
-
PreporučujemoOdržavajte optimalnu temperaturu u kupatilu ako želite da izbegnete pojavu vlage!
Kako biste izbegli pojavu vlage i buđi u kupatilu, potrebno je da održavate odgovarajuću temperaturu. Kako su temperature već počele da padaju pravo je vreme da krenete u akciju jer vlaga vrlo brzo može da se pojavi.
Lak za kosu može da nam pomogne da uklonimo određene fleke!Ako ste primetili tragove hemijske olovke ili mastila na drvenim površinama u vašem domu, ne brinite – postoji jednostavno rešenje koje verovatno već imate pri ruci. Lak za kosu može da bude izuzetno efikasan u uklanjanju ovakvih mrlja, a sam proces čišćenja je brz i jednostavan.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.19 117.01 117.83 CHF 123.79 124.66 125.54 USD 105.78 106.53 107.27
-
Skladištenje belog luka: Kako da ga održate svežim i sprečite kvarenje
Beli luk je nezaobilazni sastojak u mnogim kuhinjama širom sveta, obogaćujući ukus najrazličitijih jela – od supa i testenina, do sočnih sosova i preliva. Međutim, način na koji ga čuvate može značajno uticati ne samo na njegov ukus, već i na njegovu svežinu.
25-09-2024 | 10:36 | Autor/Izvor: Naxi media, Real Simple
Foto: Bigstock, kbuntu
Prema istraživanju Univerziteta Kornel, čuvanje svežeg belog luka u frižideru nije preporučljivo. Iako na prvi pogled može delovati bezopasno, to može da bude i potencijalno opasno.
Beli luk, zbog svoje niske kiselosti, podložan je razvoju bakterije Clostridium botulinum, odgovorne za botulizam – ozbiljno trovanje hranom.
Da biste izbegli ove rizike, ključno je pridržavati se preporuka za pravilno skladištenje.Kako čuvati glavicu belog luka?
Najpre se uverite da birate sveže glavice belog luka. U supermarketu potražite čvrste čenove sa zategnutim ljuskama. Ako beli luk deluje mekano, već je u procesu propadanja. Takođe, izbegavajte unapred oljušten ili rendani beli luk jer takvi proizvodi često sadrže konzervanse.
Najbolje je glavice belog luka čuvati na hladnom i suvom mestu sa dobrom cirkulacijom vazduha. Na primer, korpa na vašoj kuhinjskoj radnoj površini (van direktne sunčeve svetlosti) može da bude odlično rešenje. Beli luk najbolje opstaje u hladnom (ali ne previše hladnom) prostoru, zato ga nemojte stavljati u frižider osim ako ne planirate da ga iskoristite u roku od nekoliko dana.Kako čuvati beli luk koji niste oljuštili?
Ako ste otkinuli više nego što vam je potrebno, nema razloga za brigu! Samo vratite neoljuštene delove zajedno sa glavicama belog luka i čuvajte ih dalje od sunčeve svetlosti kako bi ostali sveži.
U slučaju da primetite da beli luk počinje da pušta izdanke, nema potrebe za panikom. I dalje ga možete koristiti, samo uklonite zelene izdanke jer mogu imati blago gorak ukus, koji će promeniti aromu vaših jela.Kako čuvati beli luk koji ste oljuštili?
Delovi belog luka koji su lišeni zaštitne ljuske, brže propadaju. Oljušteni beli luk čuvajte u hermetički zatvorenim posudama (tegla, plastična kesa itd.) i držite u frižideru. Ako ste naseckali višak belog luka, isti savet važi – čuvajte ga u frižideru, ali ga iskoristite u roku od dva do tri dana. Nakon tog perioda, beli luk će početi da se kvari i počeće da širi neprijatan miris.
Ako znate da nećete uspeti da potrošite oljušteni beli luk u predviđenom roku, možete ga zamrznuti. Evo kako to pravilno da uradite.Može li se beli luk zamrznuti?
Da, beli luk se definitivno može zamrznuti, i to je često dobra ideja. S obzirom na to koliko je beli luk uobičajen sastojak, dobro je znati da uvek možete imati zalihe. Beli luk se može zamrznuti u skoro svakom obliku: cele glavice, oljušteni ili rendani.
Za cele glavice, stavite ih u hermetički zatvorenu posudu (najlakše je koristiti vrećice koje su bezbedne za zamrzavanje) i smestite ih u zamrzivač.
Međutim, imajte na umu da zamrznuti beli luk neće imati istu hrskavu teksturu kao svež. Zbog toga ga je najbolje koristiti u jelima kao što su supe i pržena jela, gde je ključan ukus, a ne tekstura. -
Pročitajte i...Provereni trikovi za topliji dom tokom zime!
Iako su temperature trenutno visoke za ovo doba godine, svi znamo da će zima doći veoma brzo. Uopšte nije na odmet da se već pripremimo za hladnije dane i zapamtimo neke trikove koji će naš dom učiniti toplijim.
Ako vam pegla ostavlja fleke na odeći postoje načini da to sprečite!Ako često koristite peglu, verovatno ste primetili da se njeno dno vremenom zaprlja, stvarajući tamno smeđe ili crne, ponekad i lepljive mrlje. Najčešći uzrok ovih mrlja je nakupljanje prašine, ulja i vlakana sa odeće, zbog čega je važno redovno čistiti dno pegle.
Predmeti koje svakodnevno koristimo, a ne znamo da su leglo su bakterijaNeke predmete koristimo u domaćinstvu gotovo svakodnevno. Istina je da su nam neophodni, ali je očigledno problem to što nismo svesni da mogu da postanu pravo leglo bakterija. Veoma je važno da obratimo pažnju na njih kako bismo higijenu uspeli da održimo na visokom nivou.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: