-
Poslednjih 5 pesama
- Idoli - Ljubavi
- Severina i Boris - Ko je kriv
- Film - Zamisli život u ritmu muzike za ples
- Sergej Ćetković - Dolazim
- Gibonni - Činim pravu stvar
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRiblje pljeskavice sa povrćem
Isprobajte ove sjajne riblje pljeskavice, imajući u vidu da se baš pripremaju baš brzo i lako i da su idealno rešenje ako želite da pojedete nešto zdravo. Ove riblje pljeskavice obožavaju i deca, pa im možete uvek ponuditi kao opciju za užinu...
Domaća pita sa višnjamaKišni dani nas prosto mame da popodne provedemo uz knjigu, čaj i naravno uz neki poseban desert, a trenutno ništa lepše ne možemo da zamislimo od domaće pite sa višnjama.
-
ZdravljeUbedljivo najbolja vežba za stomak, leđa i noge
Plank je vežba koja donosi najveće benefite za telo, a ne treba vam nikakva oprema ni posebno za nju.
Bundeva: Favorit sezone koji jača naš imunitetSledeći put kada budete u prodavnici, obavezno uzmite jednu ili dve bundeve. Poput promenljivog lišća i vremena, ovo je savršena prilika da svojoj ishrani dodate malo raznolikosti.
-
PutovanjaJesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
Malbork: Posetite najveći zamak na svetu!Zamak Teutonskog reda u Malborku, poznat i kao Malbork zamak (poljski: Zamek w Malborku, nemački: Ordensburg Marienburg), predstavlja impresivan kompleks iz 13. veka smešten u gradu Malbork, Poljska. To je najveći zamak na svetu po površini i jedno od UNESCO-ve Svetske baštine.
-
PreporučujemoŽelite da vam odeća miriše dugo nakon pranja? Evo kako da to postignete
Postoje zanimljivi i vrlo jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete da sačuvate svežinu i miris odeće tokom dužeg perioda, bez potrebe za čestim pranjem ili korišćenjem skupih osveživača. Bilo da se radi o svakodnevnoj garderobi ili odeći koju retko nosite, ovi praktični saveti pomoći će vam da vaša omiljena odeća uvek bude prijatna na dodir i mirisna kao da je tek oprana.
Kako da uklonimo mrlje od crvenog vina uz pomoć kuhinjskih sastojaka?Fleke od crvenog vina zaista deluju kao nešto što nije moguće rešiti, ali zaista ne treba da brinete jer je moguće da uklonite ove fleke i to samo uz pomoć regularnih kuhinjskih sastojaka.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.21 117.03 117.85 CHF 123.59 124.46 125.33 USD 105.48 106.23 106.97
-
Sedam namirnica koje ne treba da stavljate u frižider
Danas svi imamo frižider kod kuće, ali to ne znači da treba sve namirnice da skladištimo u njemu. Naprotiv, postoje namirnice kojima nikako mesto nije u frižideru.
31-07-2024 | 11:18 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Anna Om
Naš prvi instinkt je da ostatke hrane stavimo u frižider da bi duže održali svežinu i omogućili nam da kasnije uživamo u njoj ako ne želimo da je bacimo. To ne bi trebalo da bude slučaj sa svakom hranom koja vam je ostala. Za neke namirnice, poput putera, povrća ili voća, hladno skladištenje je neophodno, ali na niskim temperaturama nekoliko namirnica može izgubiti ukus, ukus, boju i teksturu. Dakle, hajde da saznamo koju hranu treba da prestanete da čuvate u frižideru.
1. Banane
Pošto banane potiču iz tropskih krajeva, ne bi imalo smisla stavljati tropsko voće u hladno okruženje. Banane zahtevaju sobnu temperaturu iz dva razloga: topla temperatura pomaže voću da sazre, a svetlost i vazduh usporavaju proces propadanja.
2. Sveže bilje
Sveže začinsko bilje je teško održavati svežim, a to je zato što se nepravilno skladišti. Bosiljak, majčina dušica, ruzmarin i druge biljke gube ukus i suše se u frižideru. Umesto toga, stavite ih na radnu površinu, van direktne sunčeve svetlosti, u malu čašu sa stabljikama potopljenim u vodu na sobnoj temperaturi.
3. Ulje
Bilo koje ulje, bilo biljno, kokosovo, maslinovo ili druga vrsta jestivog ulja, brzo će se stvrdnuti u frižideru. Biće bolje da ih držite u kuhinji na tamnoj, hladnoj polici. Ulje na bazi orašastih plodova je jedina vrsta ulja koja se može hladiti.
4. Kuvana piletina
Kuvanu piletinu ako stoji u frižideru dva do tri dana može da se pokvari. Ne samo da se ukus menja, već i čuvanje na hladnoj temperaturi kvari teksturu i ukus. Konzumacija kuvane piletine iz frižidera može da dovede u nekim slučajevima trovanja hranom i mnogih drugih problema sa varenjem.
5. Med
Slično kao i ulje, med ima dug vek trajanja i ne kvari se na sobnoj temperaturi. Čuvanje meda u frižideru kristališe ga i otežava njegovo vađenje iz tegle. Držite ih na hladno-tamnoj polici.
6. Nezreli mango
Sirovi mango ne treba da se hladi u frižideru jer hlađenje usporava njihovo sazrevanje. Takođe čini mango tvrdim u teksturi. Preporučljivo je da ga čuvate samo ako je zreo u frižideru da bi bio čvrst, sladak i svež.
7. Kafa
Vlažnost u frižideru može da izazve stvaranje vodenaste kondenzacije, što nije dobro za ukus mlevene kafe ili kafe u zrnu. Umesto toga, čuvajte kafu u hermetički zatvorenoj posudi tako da ostane sveža dok ne dođe vreme da je skuvate.
-
Pročitajte i...Rešite se vlage u kući uz prirodne sastojke i sjajne savete
Ukoliko se u vašem domu pojavila vlaga, nema razloga za paniku. Postoje efikasni prirodni načini za njeno uklanjanje, koji su bezbedni za vas, vaše kućne ljubimce i biljke, i ne zahtevaju upotrebu jakih hemikalija, a najvažnija stvar je da ove savete brzo primenite kako se vlaga ne bi dalje širila.
Zaboravljeni delovi kupatila: Obavezno ih očistite uz ove proverene trikoveMnogi ljudi često čiste kupatilo, ali to rade samo površinski, zanemarujući delove na kojima se lako mogu nakupljati bakterije. Iako je veoma važno da održavamo higijenu u toaletu, bar jednom nedeljno bi čišćenje trebalo da bude i više nego detaljno.
Pet trikova za savršeno čisto staklo na rerni!Staklo rerne se brzo prlja, pa je potrebno često čišćenje. Rerne bi trebalo čistiti svaka tri meseca, ali se može desiti da zahtevaju i češće održavanje ako se intenzivno koriste. Velike porodice koje svakodnevno koriste rernu možda će morati da je čiste još češće, kako bi izbegle taloženje hrane i masnoće, ali i osigurale njeno efikasno funkcionisanje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: