-
Poslednjih 5 pesama
- Prljavo Kazalište - Marina
- Prljavo Kazalište - Iz nekih starih razloga
- Dejan Cukić - Letnje kise
- Dejan Cukić - Nebo jedino zna
- Crvena jabuka - Nema, Nema Vise Vremena
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!
Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.
-
-
Putovanja
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!
TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.
-
Preporučujemo
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora
Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.22 118.04 CHF 124.69 125.57 126.44 USD 100.98 101.70 102.41
-
Sedam namirnica koje ne treba da stavljate u frižider
Danas svi imamo frižider kod kuće, ali to ne znači da treba sve namirnice da skladištimo u njemu. Naprotiv, postoje namirnice kojima nikako mesto nije u frižideru.
03-12-2024 | 10:00 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Anna Om
Naš prvi instinkt je da ostatke hrane stavimo u frižider da bi duže održali svežinu i omogućili nam da kasnije uživamo u njoj ako ne želimo da je bacimo. To ne bi trebalo da bude slučaj sa svakom hranom koja vam je ostala. Za neke namirnice, poput putera, povrća ili voća, hladno skladištenje je neophodno, ali na niskim temperaturama nekoliko namirnica može izgubiti ukus, ukus, boju i teksturu. Dakle, hajde da saznamo koju hranu treba da prestanete da čuvate u frižideru.
1. Banane
Pošto banane potiču iz tropskih krajeva, ne bi imalo smisla stavljati tropsko voće u hladno okruženje. Banane zahtevaju sobnu temperaturu iz dva razloga: topla temperatura pomaže voću da sazre, a svetlost i vazduh usporavaju proces propadanja.
2. Sveže bilje
Sveže začinsko bilje je teško održavati svežim, a to je zato što se nepravilno skladišti. Bosiljak, majčina dušica, ruzmarin i druge biljke gube ukus i suše se u frižideru. Umesto toga, stavite ih na radnu površinu, van direktne sunčeve svetlosti, u malu čašu sa stabljikama potopljenim u vodu na sobnoj temperaturi.
3. Ulje
Bilo koje ulje, bilo biljno, kokosovo, maslinovo ili druga vrsta jestivog ulja, brzo će se stvrdnuti u frižideru. Biće bolje da ih držite u kuhinji na tamnoj, hladnoj polici. Ulje na bazi orašastih plodova je jedina vrsta ulja koja se može hladiti.
4. Kuvana piletina
Kuvanu piletinu ako stoji u frižideru dva do tri dana može da se pokvari. Ne samo da se ukus menja, već i čuvanje na hladnoj temperaturi kvari teksturu i ukus. Konzumacija kuvane piletine iz frižidera može da dovede u nekim slučajevima trovanja hranom i mnogih drugih problema sa varenjem.
5. Med
Slično kao i ulje, med ima dug vek trajanja i ne kvari se na sobnoj temperaturi. Čuvanje meda u frižideru kristališe ga i otežava njegovo vađenje iz tegle. Držite ih na hladno-tamnoj polici.
6. Nezreli mango
Sirovi mango ne treba da se hladi u frižideru jer hlađenje usporava njihovo sazrevanje. Takođe čini mango tvrdim u teksturi. Preporučljivo je da ga čuvate samo ako je zreo u frižideru da bi bio čvrst, sladak i svež.
7. Kafa
Vlažnost u frižideru može da izazve stvaranje vodenaste kondenzacije, što nije dobro za ukus mlevene kafe ili kafe u zrnu. Umesto toga, čuvajte kafu u hermetički zatvorenoj posudi tako da ostane sveža dok ne dođe vreme da je skuvate.
-
Pročitajte i...
Kako da osvežite dom bez hemije? Prirodni načini za uklanjanje ustajalog mirisa
Miris doma ima veliki uticaj na raspoloženje, osećaj čistoće i celokupnu atmosferu u prostoru. Umesto da koristite komercijalne osveživače vazduha koji često sadrže štetne hemikalije, postoje jednostavna i potpuno prirodna rešenja koja mogu biti jednako efikasna, a pritom i prijatnija za svakodnevnu upotrebu.
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
Saveti koji će pomoći da vam paradajz danima ostane svež i sočan
Paradajz zaista može da ostane svež danima, pa čak i nedeljama, ako nije previše mekan i zreo. Međutim, veoma je važno da obratite pažnju na način na koji skladištite paradjz, jer postoji jedno mesto koje nikako nije povoljno.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: