-
Poslednjih 5 pesama
- Film - Mi nismo sami
- Merlin - Učini mi pravu stvar
- Vlado Georgiev - Zivim da te nadjem
- Riblja čorba - Kada padne noć
- Parni Valjak - Otkad Te Ne Vidjam Cesto
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Zdravlje
Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju
Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.
Šta tvrdi nauka: Da li je kolagen zaista najmoćniji suplement?
Poslednjih godina kolagen koristi sve veći broj ljudi, a njegovoj popularnosti dodatno doprinose poznate ličnosti i influenseri, svakodnevno promovišući ideju o njegovom čudotvornom dejstvu na nokte, kožu i kosu.
-
-
Putovanja
Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!
Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.
Ova udaljena italijanska regija biće domaćin „najčarobnije žurke na svetu“ ove godine
Detour Discotheque je do sada organizovao spektakularne žurke na vrhovima planina i udaljenim ostrvima, a sada stiže u Apuliju!
-
Preporučujemo
Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja
Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.
Efikasna rešenja za uklanjanje neprijatnih mirisa u frižideru
Sigurno ste se bar nekad susreli sa neprijatnim mirisima koji dolaze iz frižidera. Čak iako ste prečistili sve i izbacili hranu, moguće je da je frižider zadržao neprijatan miris. Iapk moguće je rešiti se neprijatnih mirisa u frižideru i kanti koristeći prirodne metode koje će vaš dom ispuniti prijatnim mirisom.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.21 118.03 CHF 124.08 124.96 125.83 USD 102.28 103.01 103.73
-
Sedam namirnica koje ne treba da stavljate u frižider
Danas svi imamo frižider kod kuće, ali to ne znači da treba sve namirnice da skladištimo u njemu. Naprotiv, postoje namirnice kojima nikako mesto nije u frižideru.
03-12-2024 | 10:00 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Anna Om
Naš prvi instinkt je da ostatke hrane stavimo u frižider da bi duže održali svežinu i omogućili nam da kasnije uživamo u njoj ako ne želimo da je bacimo. To ne bi trebalo da bude slučaj sa svakom hranom koja vam je ostala. Za neke namirnice, poput putera, povrća ili voća, hladno skladištenje je neophodno, ali na niskim temperaturama nekoliko namirnica može izgubiti ukus, ukus, boju i teksturu. Dakle, hajde da saznamo koju hranu treba da prestanete da čuvate u frižideru.
1. Banane
Pošto banane potiču iz tropskih krajeva, ne bi imalo smisla stavljati tropsko voće u hladno okruženje. Banane zahtevaju sobnu temperaturu iz dva razloga: topla temperatura pomaže voću da sazre, a svetlost i vazduh usporavaju proces propadanja.
2. Sveže bilje
Sveže začinsko bilje je teško održavati svežim, a to je zato što se nepravilno skladišti. Bosiljak, majčina dušica, ruzmarin i druge biljke gube ukus i suše se u frižideru. Umesto toga, stavite ih na radnu površinu, van direktne sunčeve svetlosti, u malu čašu sa stabljikama potopljenim u vodu na sobnoj temperaturi.
3. Ulje
Bilo koje ulje, bilo biljno, kokosovo, maslinovo ili druga vrsta jestivog ulja, brzo će se stvrdnuti u frižideru. Biće bolje da ih držite u kuhinji na tamnoj, hladnoj polici. Ulje na bazi orašastih plodova je jedina vrsta ulja koja se može hladiti.
4. Kuvana piletina
Kuvanu piletinu ako stoji u frižideru dva do tri dana može da se pokvari. Ne samo da se ukus menja, već i čuvanje na hladnoj temperaturi kvari teksturu i ukus. Konzumacija kuvane piletine iz frižidera može da dovede u nekim slučajevima trovanja hranom i mnogih drugih problema sa varenjem.
5. Med
Slično kao i ulje, med ima dug vek trajanja i ne kvari se na sobnoj temperaturi. Čuvanje meda u frižideru kristališe ga i otežava njegovo vađenje iz tegle. Držite ih na hladno-tamnoj polici.
6. Nezreli mango
Sirovi mango ne treba da se hladi u frižideru jer hlađenje usporava njihovo sazrevanje. Takođe čini mango tvrdim u teksturi. Preporučljivo je da ga čuvate samo ako je zreo u frižideru da bi bio čvrst, sladak i svež.
7. Kafa
Vlažnost u frižideru može da izazve stvaranje vodenaste kondenzacije, što nije dobro za ukus mlevene kafe ili kafe u zrnu. Umesto toga, čuvajte kafu u hermetički zatvorenoj posudi tako da ostane sveža dok ne dođe vreme da je skuvate.
-
Pročitajte i...
Prirodno rešenje protiv mušica: Biljka koja štiti vaš dom bez hemije
Kako temperature rastu, sve češće primećujemo pojavu mušica i drugih sitnih insekata u domovima. Mušice su mnogima među najdosadnijim napastima – uporne su, lete svuda po kući i teško ih je oterati. Ipak, postoji jednostavan i prirodan način da ih sprečite da uopšte uđu u vaš prostor – posadite mentu.
Ne bacajte kuhinjske krpe čim se isprljaju – uz ovaj trik biće kao nove!
Kuhinjske krpe često upijaju masnoću i neugodne mirise, naročito ako ih koristimo u blizini šporeta.Umesto da ih bacate čim se isprljaju, isprobajte ove proverene kućne trikove – vaše krpe će zablistati kao nove!
Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini?
Iako pranje veša deluje kao rutinska aktivnost, mnogi od nas prave uobičajene greške koje utiču na miris, dugotrajnost i izgled odeće. Jedna od najčešćih zabluda ogleda se u korišćenju previše omekšivača ili deterdženta, kao i u pogrešnom izboru temperature pranja.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: