-
Poslednjih 5 pesama
- Tony Cetinski - Umirem 100x Dnevno
- Vlado Georgiev - Reci mi da znam
- ITD bend - Gradske cure
- Boris Novković - Ne kuni se
- Galija - Digni ruku
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Najlakši način da očistite peglu
Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Saveti koji će pomoći da vam paradajz danima ostane svež i sočan
Paradajz zaista može da ostane svež danima, pa čak i nedeljama, ako nije previše mekan i zreo. Međutim, veoma je važno da obratite pažnju na način na koji skladištite paradjz, jer postoji jedno mesto koje nikako nije povoljno.
10-06-2025 | 10:20 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, id-art
Madeline Buiano, ekspert za kuvanje sa web stranice popularne Marthe Stewart, izjavila je da čuvanje svežeg paradajza u frižideru ozbiljno utiče na njegov ukus, a pored toga, on može i brže da propadne.
Standardno pravilo je da paradajz ne treba držati u frižideru. Paradajz sadrži enzim koji reaguje na niske temperature, izazivajući razgradnju ćelijske membrane i ostavljajući vam kašaste komadiće. Frižider će promeniti teksturu paradajza, a upijaće i mirise bilo koje nepokrivene hrane u frižideru, što će uticati i na ukus.Umesto toga, najbolje mesto za čuvanje nezrelog paradajza u kuhinji je u suvom prostoru sa dovoljno cirkulacije vazduha, kako bi se sprečila pojavi buđi. Ipak ih držite podalje od direktne sunčeve svetlosti jer može izazvati prebrzo sazrevanje.
Paradajz na vrhuncu zrelosti treba odmah jesti. Paradajz će u svakom slučaju imati koristi od toplijih temperatura u vašoj kuhinji (za razliku od nižih temperatura u vašem frižideru).Čuvajte paradajz na ravnoj površini, kao što je tanjir, jer kutije mogu da dovedu do toga da se paradajz lako zgnječi ili ošteti, što će dovesti do bržeg kvarenja. Pobrinite se takođe da čuvate paradajz sa peteljkom tako da ona bude okrenuta dole, jer to sprečava ulazak vlage i bakterija i sprečava da pojavu buđi.
Ipak, ako vam je paradajz crven i zreo i ne planirate da ga upotrebite u narednih nekoliko dana, možete ga čuvati u frižideru. Možda izgleda čudno, ali niske temperature zaustavljaju proces zrenja, pa će čuvanje nezrelog paradajza u frižideru dovesti do toga da se nikada u potpunosti ne razvije, što utiče na ukus. S druge strane, zreli paradajz je već završio proces zrenja, tako da nema prevelikog rizika da će izgubiti ukus. -
Pročitajte i...
Pronađite idealnu boju za zid koja se uklapa sa postojećim enterijerom!
Novi sloj boje može biti jedan od najjednostavnijih i najjeftinijih načina da osvežite prostor. Međutim, često tražite boju koja se uklapa sa svime što već postoji u sobi, i to od poda i pločica do nameštaja i umetničkih dela. A to nije uvek lako.
Za zdraviji dom: Ove stvari morate da čistite bar jednom mesečno!
Uvek postoje delovi doma koji ne ostaju onoliko čisti koliko bismo želeli. Razlozi su razni: previše obaveza, činjenica da ih lako zaboravimo ili jednostavno kombinacija obe stvari. Ipak, stručnjaci kažu da redovno mesečno čišćenje ovih mesta može da stvori ne samo uredniji, već i zdraviji dom.
Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti
Odmrzavanje namirnica deluje kao jednostavan zadatak, ali mnogi prave greške koje mogu dovesti do kvarenja hrane ili čak trovanja. Stručnjaci ističu da je najvažnije paziti na temperaturu i način na koji se odmrzavanje sprovodi, jer u suprotnom postoji rizik od bakterija poput salmonele i listerije.
Spisak stvari koje nikako ne bi trebalo da čuvate pored šporeta!
Prostor oko šporeta često deluje kao savršeno mesto za odlaganje stvari koje vam trebaju dok kuvate. Ipak, mnogi predmeti koje možda sada držite tik uz rernu i ringlu ne podnose visoke temperature i najbolje je da ih odmah premestite.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: