-
Poslednjih 5 pesama
- Gibonni - Tajna vještina
- Massimo - Zamisli
- Prljavo Kazalište - Tu noć kad si se udavala
- Knez - Pobjedila si ti
- Magazin - Opijum
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.76 100.47 101.17
-
Saveti koji će pomoći da vam paradajz danima ostane svež i sočan
Paradajz zaista može da ostane svež danima, pa čak i nedeljama, ako nije previše mekan i zreo. Međutim, veoma je važno da obratite pažnju na način na koji skladištite paradjz, jer postoji jedno mesto koje nikako nije povoljno.
10-06-2025 | 10:20 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, id-art
Madeline Buiano, ekspert za kuvanje sa web stranice popularne Marthe Stewart, izjavila je da čuvanje svežeg paradajza u frižideru ozbiljno utiče na njegov ukus, a pored toga, on može i brže da propadne.
Standardno pravilo je da paradajz ne treba držati u frižideru. Paradajz sadrži enzim koji reaguje na niske temperature, izazivajući razgradnju ćelijske membrane i ostavljajući vam kašaste komadiće. Frižider će promeniti teksturu paradajza, a upijaće i mirise bilo koje nepokrivene hrane u frižideru, što će uticati i na ukus.Umesto toga, najbolje mesto za čuvanje nezrelog paradajza u kuhinji je u suvom prostoru sa dovoljno cirkulacije vazduha, kako bi se sprečila pojavi buđi. Ipak ih držite podalje od direktne sunčeve svetlosti jer može izazvati prebrzo sazrevanje.
Paradajz na vrhuncu zrelosti treba odmah jesti. Paradajz će u svakom slučaju imati koristi od toplijih temperatura u vašoj kuhinji (za razliku od nižih temperatura u vašem frižideru).Čuvajte paradajz na ravnoj površini, kao što je tanjir, jer kutije mogu da dovedu do toga da se paradajz lako zgnječi ili ošteti, što će dovesti do bržeg kvarenja. Pobrinite se takođe da čuvate paradajz sa peteljkom tako da ona bude okrenuta dole, jer to sprečava ulazak vlage i bakterija i sprečava da pojavu buđi.
Ipak, ako vam je paradajz crven i zreo i ne planirate da ga upotrebite u narednih nekoliko dana, možete ga čuvati u frižideru. Možda izgleda čudno, ali niske temperature zaustavljaju proces zrenja, pa će čuvanje nezrelog paradajza u frižideru dovesti do toga da se nikada u potpunosti ne razvije, što utiče na ukus. S druge strane, zreli paradajz je već završio proces zrenja, tako da nema prevelikog rizika da će izgubiti ukus. -
Pročitajte i...
Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja?
Mnogi ne obraćaju pažnju na način odlaganja čaša nakon pranja, ali stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba stavljati naopako. Iako se često čini praktičnim jer čaše brže osuše, to može ozbiljno da ugrozi njihov kvalitet i dugovečnost.
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: