Šarlota sa bobičastim voćem

Ko može da odoli ovoj ukusnoj torti?

05-06-2015

|

04:41

Ko može da odoli ovoj ukusnoj torti?

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 5.8.2014. - 13:08:00

Šarlota torta
(Foto:bigstock/Yastremska)

Sastojci:
- Kutija piškota,
- pakovanje zamrznutog šumskog voća,
- pakovanje zamrznutih malina
Za I deo fila:
- 250 ml mleka,
- 2 žumanceta,
- 60 g šećera,
- 2 kesice vanilin šećera,
- kesica želatina,
- čašica višnjevače
Za II deo fila:
- 350 ml slatke pavlake,
- 150 ml šlaga,
- 60 g šećera
Za sirup:
- 100 g šećera,
- 100 ml vode,
- 2 limuna


Piprema:
Pomešajte smrznuto voće, pa polovinu vratite u zamrzivač, a ostatak odledite i ostavite da se dobro ocedi. U 100 ml mleka umešajte žumanca, šećer, vanil šećer i želatin. Preostalo mleko stavite na tihu vatru, a kad prostruji dodajte masu razmućenu u mleku. Dobro izmešajte i kuvajte još tri minuta, pa sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. U ohlađeno dodajte šlag umućen sa šećerom i umućenu pavlaku, pa sve lagano izmešajte varjačom da se sjedini. U gotov krem umešajte odmrznuto i oceđeno voće. Kalup za torte obložite providnom folijom i u krug ređajte piškote. Pripremljen krem sipajte u kalup i stavite u zamrzivač da se stegne. U šerpicu stavite šećer, vodu i isceđen sok od dva limuna, pa kad provri kuvajte pet minuta, prohladite sirup i stavite u frižider. Sat pre posluživanja izvadite šarlotu iz zamrzivača, skinite obruč kalupa i providnu foliju, pa prebacite na tanjir za posluživanje. Pospite zamrznutim voćem i prelijte sve hladnim sirupom.