Šarlota s kremom od bele čokolade

Neodoljivi krem od bele čokolade u kombinaciji sa voćem, odličan je izbor za sve one koji vole "laganije" poslastice.

05-06-2015

|

19:26

Neodoljivi krem od bele čokolade u kombinaciji sa voćem, odličan je izbor za sve one koji vole "laganije" poslastice.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 27.10.2014. - 12:50:00

Šarlota s kremom od bele čokolade
(Foto: Bigstockphoto/Yastremska)

Sastojci:
 - oko 15 piskota
 - sok od pomorandže za umakanje piškota
 - sveže voće za dekoraciju
Fil:
 - 300 ml slatke pavlake
 - 1 kašika šećera
 - 1 kesica vanilin-šećera
 - 3 listića želatina
Priprema: Fil: potopite želatin u hladnu vodu da omekša. U šerpi zagrejte mleko do ključanja, pa sklonite s vatre i dodajte mu isceđene listiće želatina, pa izmešajte dobro. Čokoladu istopite na pari, pa je umešajte u mleko. Ostavite krem da se prohladi. Umutite slatku pavlaku sa obe vrste šećera, pa je umešajte u smesu od mleka pokretima odozdo nagore. Prebacite u frižider na oko pola sata.
U međuvremenu, uzmite dublju posudu i iznutra je obložite providnom folijom. Na dno i strane kalupa rasporedite piškote provučene kroz sok, pa u sredinu sipajte krem. Prebacite u frižider na bar 3 sata, pa izvrnite i uklonite foliju. Po želji ukrasite svežim voćem po izboru.