Šarlota s kremom od bele čokolade
Neodoljivi krem od bele čokolade u kombinaciji sa voćem, odličan je izbor za sve one koji vole "laganije" poslastice.
05-06-2015
|19:26
Neodoljivi krem od bele čokolade u kombinaciji sa voćem, odličan je izbor za sve one koji vole "laganije" poslastice.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 27.10.2014. - 12:50:00
(Foto: Bigstockphoto/Yastremska)
Sastojci:
- oko 15 piskota
- sok od pomorandže za umakanje piškota
- sveže voće za dekoraciju
Fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kašika šećera
- 1 kesica vanilin-šećera
- 3 listića želatina
Priprema: Fil: potopite želatin u hladnu vodu da omekša. U šerpi zagrejte mleko do ključanja, pa sklonite s vatre i dodajte mu isceđene listiće želatina, pa izmešajte dobro. Čokoladu istopite na pari, pa je umešajte u mleko. Ostavite krem da se prohladi. Umutite slatku pavlaku sa obe vrste šećera, pa je umešajte u smesu od mleka pokretima odozdo nagore. Prebacite u frižider na oko pola sata.
U međuvremenu, uzmite dublju posudu i iznutra je obložite providnom folijom. Na dno i strane kalupa rasporedite piškote provučene kroz sok, pa u sredinu sipajte krem. Prebacite u frižider na bar 3 sata, pa izvrnite i uklonite foliju. Po želji ukrasite svežim voćem po izboru.