Salata sa kivijem i pilećom džigericom

Ukusna i hranljiva salata koja spaja bogat ukus pileće džigerice sa osvežavajućim notama kivija i nara.

24-01-2025

|

13:50

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

200 g pileće džigerice
2 kivija
100 g sveže zelene salate (rukola, iceberg ili mešana)
50 g nara
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica balzamiko sirćeta
So i biber po ukusu

Priprema:

Pileću džigericu očistiti, začiniti solju i biberom, pa propržiti na maslinovom ulju dok ne postane mekana i sočna. Ostaviti da se malo ohladi, a zatim iseći na komade. Kivi oljuštiti i iseći na kolutove ili kockice. U većoj posudi pomešati zelenu salatu, iseckanu džigericu, kivi i zrna nara. Dodati balzamiko sirće i lagano promešati. Poslužiti odmah.

PRIJATNO!