Rudolfovi kapkejkovi od sada i na srpskom
Izdavačka kuća Booking odlučila je da svoju publiku za predstojeći Dan žena obraduje jednim posebnim izdanjem. U pitanju je prvi iz niza planiranih naslova proslavljenog TV kuvara Rudolfa van Vina, čiju kulinarsku magiju svakodnevno imamo priliku da pratimo na kanalu 24Kitchen.
03-06-2015
|10:56
Izdavačka kuća Booking odlučila je da svoju publiku za predstojeći Dan žena obraduje jednim posebnim izdanjem. U pitanju je prvi iz niza planiranih naslova proslavljenog TV kuvara Rudolfa van Vina, čiju kulinarsku magiju svakodnevno imamo priliku da pratimo na kanalu 24Kitchen.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 9.3.2015. - 10:00:00
(Foto:Mascom records promo)
Rudolf van Vin je svakako jedan od najomiljenih televizijskih voditelja i kulinarskih zvezda kod nas.
Od dečačkih dana, Rudof je sanjao da postane kuvar. Sa 18 godina (1985.) diplomirao je kao najbolji u svojoj klasi na kulinarskoj školi u Bredi. Ubrzo je postao šef jedne kuhinje u Švajcarskoj, ali je odlučio da se specijalizuje za poslastičarstvo i počeo da radi kao kuvar pri fondaciji Vakbekwaamheid Horeca, što je velika čast za jednog Holanđanina. Samostalno i kao deo holandskog tima, više puta je pobeđivao na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, u Frankfurtu, Londonu, Sidneju...
Ali ono što kod Rudolfa pleni nije toliko njegova neosporna stručnost i kulinarska virtuoznost. Kao TV šef, a očigledno i kao ličnost, on najveći utisak zapravo ostavlja svojom spremnošću da svoje znanje nesebično podeli sa svima.
Objašnjavajući u predgovoru svoje knjige zašto se opredelio da je posveti baš kapkejkovima, Rudolf kaže da je spremanje ovih poslastica za njega prevashodno povezano sa kreativnim posluživanjem i davanjem ili deljenjem. To ga podseća na lepe dane njegog detinjstva kada je u osnovnoj školi bio običaj da se časti za rođendan. Kapkejk je za njega način da obradujete sebe i druge – "osmeh koji poklanjamo i primamo zauzvrat".
Osim toga, kapkejkovi su za Rudolfa najlepši primer "demokratske poslastice". Oni su za svakoga i nemaju imidž otmenog slatkiša, a toliko se jednostavno spremaju da gotovo i nije potrebna neka posebna oprema. Obožavaju ih i stari i mladi, a deca uživaju u njihovom pripremanju i dekorisanju. Kapkejkovi su u poslednje vreme dobili i takoreći kultni status – pojavljuju se kao motivi u pop i rok kulturi, na logotipima, umetničkim delima, tetovažama... prosto su u trendu. U suštini, reč je o jednostavnoj ideji: da se napravi sočna poslastica prelivena ukusnim i na oko neodoljivim topingom i ukrešena u jednistvenom stilu. Svaki kapkejk je priča za sebe...
Zahvaljujući Rudolfovoj spremnosti da nesebično deli recepte, savete i svoju ljubav prema poslasticama, ljubitelji dobrog zalogaja će uz ovu knjigu imati priliku da zavire i uvek se iznova vrate u Rudolfov šaroliki i magični svet kapkejkova.
Ne sumnjamo da će lakoća sa kojom ovaj master šef sprovodi u delo svoju životnu filozofiju "ono što stvarno želiš, to i ostvariš" inspirisati mnoge da započnu sopstvene kulinarske i druge životne projekte.
U pretprodaji, knjigu Rudolfovi kapkejkovi po akcijskoj ceni od 1999 dinara i uz besplatnu dostavu možete da poručite OVDE.