Rolovano belo meso
Gurmani neće odoleti ovom obroku koji se sastoji od rolovanog belog mesa sa slaninom.
06-06-2015
|14:48
Gurmani neće odoleti ovom obroku koji se sastoji od ukusnog rolovanog belog mesa sa slaninom.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:17.12.2013. - 13:45:00
(Foto:blog.thenest)
Sastojci:
- 500g pilećeg belog mesa
- 250g slanine-pančeta
- 200g kačkavalja – trapist
- mešavina suvog biljnog začina, ulje i nekoliko čačkalica.
Priprema: Belo meso isecite na tanje šnicle pa ih u celofanu malo izlupajte tučkom za meso, da bi bile rastresite i lakše se uvijale. Svaku izlupanu šniclu pospite mešavinom začina.
Kačkavalj isecite na tanke listiće kao i slaninu. Na jedan list isečene slanine stavite jednu šniclu od pilećeg belog mesa, pa na njega po dužini stavite listiće kačkavalja. Sve to urolajte i pričvrstite čačkalicom da Vam se ne bi raspalo prilikom prženja. U dubljem tiganju dobro zagrejte ulje pa na tihoj vatri u vrelom ulju pržite rolovano belo meso dok slanina ne porumeni i ne postane hrskava. Kao prilog uz prženo meso možete služiti obareni pirinač ili pire krompir.