Rolovana piletina

Uživajte u ukusnom ručku!

03-06-2015

|

12:28

Uživajte u ukusnom ručku!

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 13.6.2014. - 15:00:00

Rolovana piletina
(Foto:fremontpizzeria)

Sastojci:

- Pile    2.5kg.
- šunka 100g.
- kačkavalj 100g.
- senf  50g.
- suvi biljni začin 2 kašike

Priprema:

Pole očistimo od kostiju, prvo krećemo od grudi, rasečemo i dalje polako skidamo od kostiju, ali treba da pazimo da kožicu ne isečemo...
Kada smo meso odvojili od kostiju krećemo sa pripremom.
Na meso prvo stavimo dve kašike začina, zatim premažemo sa senfom, poređamo šunkaricu i kačkavalj. Uvijemo u rolat i povežemo ga kanapom.I spolja rolovanu piletinu posuti sa zacinom.
Pečemo sat vremena uvijeno sa folijom, a posle sat vremena sklonimo foliju i dopečemo da dobije crvenu koricu.
Malo ga ohladimo pa isečemo na šnite. Kao prilog može pečeni krompir ili pire, ili po želji.