Rolnice sa povrćem

Ukusno jelo kineske kuhinje zadovoljiće apetite gurmana. Oduševiće vas kombinacija kora za pitu, piletine i kiselog umaka.

04-06-2015

|

17:21

Ukusno jelo kineske kuhinje zadovoljiće apetite gurmana. Oduševiće vas kombinacija kora za pitu, piletine i kiselog umaka.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 13.03.2015. - 12:50:00

Rolnice sa povrćem
(Foto: Bigstockphoto/sommai)

Sastojci:
- kore za pitu
- 1 komad pilećeg belog mesa
- 2 srednje šargarepe
- kupus (količina po ukusu)
- 1 crni luk
- so
- biber po ukusu
Za kiseli umak:
- 2 šolje sirćeta, belog ili pirinčanog
- 3/4 šolje smeđeg šećera
- 1/4 šolje + 2 kašike kečapa
- 2 kašike soja sosa
- 1/4 šolje gustina
- 1/2 šolje hladne vode
Priprema: Belo meso iseći na trakice i propržiti ga. Crni luk iseckati na sitne kockice, šargarepu na štapiće i kupus na rezance. Na malo maslinovog ulja prodinstati crni luk. Kada postane staklast dodati šargarepu. Kada šargarepa malo omekša, dodati kupus. Sve dobro promešati i začiniti po ukusu. Povrće treba da ostane živkasto, npr. šargarepa treba blago da krcka pod zubima. Kada je povrće gotovo dodati belo meso i skloniti sa vatre. Svaku koru iseći na 4 jednaka dela.
Staviti jedan deo kore, pa preko njega drugi. Na sredinu staviti fil. Poklopiti donjim krajem. Krenuti sa rolanjem, stati na sredini. Levi, desni i gornji krak premazati sa umućenim jajetom (da bi se zalepilo) i saviti ka sredini. Nastaviti sa rolanjem. Zagrejati jedno prst ulja u tiganju i peći rolnice dok ne porumene.
Za umak: U šerpici pomešati sirće, šećer, kečap i soja sos i kuvati do blagog ključanja. U posebnoj činiji, pomešati gustin i vodu i polako sipati u mešavinu sa sirćetom.
Kuvati dok se ne zgusne. Od ove mere se dobiju tri pune šolje.