Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Crvena jabuka - Ako Ako

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Crvena jabuka - Ako Ako
    2. Tose I Antonija - Volim Osmjeh Tvoj
    3. Jinx - Tamo gdje je sve po mom
    4. Zdravko Čolić - Zagrli me
    5. Tijana Bogicevic - Hajde Onda Nista
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Aleksandar Dunić - Sreda - Mojih 50
    2. 16. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 16. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 16. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Aleksandar Dunić - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Mekane kiflice sa kremom Mekane kiflice sa kremom

    Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.

    Teleći gulaš sa paprikom Teleći gulaš sa paprikom

    Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...

  • Zdravlje
    Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti? Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?

    Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.

    Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava? Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?

    Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...

  • Putovanja
    Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu

    U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?

    Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad

    Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.

  • Preporučujemo
    Najlakši način da očistite peglu Najlakši način da očistite peglu

    Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.

    Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću! Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!

    Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.36 117.18 118.00
    CHF 124.70 125.58 126.46
    USD 98.64 99.34 100.03
  • Povezani članci
  • Rolat sa džemom od šljiva

    Ako ste ljubitelj džema od šljiva veruje nam na reč kada kažemo da će vas ovaj kolač oduševiti. Pored toga što je izuzetno ukusan, ovaj rolat se izuzetno jednostavno priprema, pa je to još jedan razlog više da zapišete ovaj recept i pripremite ga za vikend.




    22-11-2024 | 11:09 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, BondDLegion


    Sastojci:

    Za koru:

    4 jaja
    4 kašike šećera
    4 kašike brašna
    2 kašike kakaa
    1 prašak za pecivo

    Za fil:

    200 g crne čokolade
    200 ml slatke pavlake
    5 kašika džema od šljiva

    Za dekoraciju:

    Šećer u prahu, rendana čokolada ili šlag

    Priprema:

    Umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst šne. Postepeno dodajte žumanca i nastavite sa mućenjem. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sve pažljivo sjedinite špatulom. Smesu ravnomerno rasporedite na papir za pečenje postavljen u pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Ispečenu koru izvadite iz rerne i odmah je prevrnite na čistu kuhinjsku krpu posutu šećerom. Pažljivo uklonite papir za pečenje i uvijte koru zajedno s krpom. Ostavite da se potpuno ohladi.


    Zagrejte slatku pavlaku, ali pazite da ne proključa. U toplu pavlaku dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok ne dobijete glatku kremu. Ostavite fil da se prohladi. Razmotajte koru, premažite je džemom od šljiva, a zatim preko džema nanesite čokoladni fil. Pažljivo uvijte koru u rolat.


    Rolat pospite šećerom u prahu, rendanom čokoladom ili premažite šlagom, po želji. Ostavite ga u frižideru najmanje 2 sata pre sečenja i serviranja.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Kiflice Mekane kiflice sa kremom

    Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.

    Fenomenalna čokoladna torta Fenomenalna čokoladna torta

    Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...

    Batat čorba Čorba od slatkog krompira

    Batat je izuzetno zdrava namirnica, ali ono po čemu se izdvaja je fantastičan, pun i slatkast ukus. Čorba od batata, kombinovana sa specijalnim začinima mnogima će postati favorit, nakon što isprobaju ovaj recept.

    Torta od čokolade i lešnika Torta od čokolade i lešnika

    Postoji nešto posebno u spoju lešnika i čokolade—topao, bogat ukus koji nikad ne dosadi. Ta kombinacija je klasična, a opet svaki put iznova oduševi, naročito kada se nađe u obliku sočne torte.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: