Rižoto sa povrćem

Ukusno, brzo, izuzetno hranljivo i odlično za one koji paze na liniju, a može da posluži i kao glavno jelo i kao prilog jelu.

06-06-2015

|

09:52

Ukusno, brzo, izuzetno hranljivo i odlično za one koji paze na liniju, a može da posluži i kao glavno jelo i kao prilog jelu.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 21.3.2014. - 14:36:00

Posni rižoto
Foto:(bigstock foto:Marco Mayer)

Sastojci:

- 1 šolja pirinča
- 200 g mešanog povrća
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica soli
- 4 kašike ulja
- 2 šolje vode

Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckani crni luk, da zastakli. Dodati beli luk i pržiti još minut. Dodati pirinač i oko dve šolje vode.

Posoliti. Dodati i mešavinu povrća i kuvati pola sata. Ukoliko voda ispari, slobodno dodati još malo vode, ali ne previše.

Pred kraj kuvanja, kad ostane malo vode, mešati često da pirinač ne zalepi za dno šerpe. Dodati kari i kuvati još minut dva.