Riblji specijalitet: losos
Najbolji izbor za sve gurmane i ljubitelje ribljih specijaliteta.
05-06-2015
|20:16
Najbolji izbor za sve gurmane i ljubitelje ribljih specijaliteta.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:19.12.2013. - 14:05:00
(Foto:biscuitsandbobbins)
Sastojci:
- 1 velika kašika maslinovog ulja
- 1 čen belog luka, sitno narezan
- 375 ml pavlake
- 3 velike kašike sveže seckanog vlašca
- ¼ kašičice senfa u prahu
- 200 g dimljenog lososa, isečenog na trakice
- 2 čajne kašičice limunovog soka
- 450 g Fettuccine
- 3 velike kašike iseckanih paradajza
- 2 velike kašike sveže rendanog parmezana
- So
- Crni biber
Priprema: Zagrejte ulje u tiganju, a zatim na njemu dinstajte luk na laganoj vatri. Dodajte pavlaku, vlašac i senf u prahu. Začinite solju i paprom te dovedite sve do vrenja. Smanjite vatru i mešajte dok se sos ne zgusne. Dodajte lososa i sok od limuna te mešajte dok se sve ne zagreje. Zadržavajte sos toplim. U međuvremenu, skuvajte Fettuccine u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne budu al dente. Dobro ocedite i vratite u istu tavu. Pomešajte sos sa testeninom i odmah poslužite tako da sve prelijete s paradajzom i parmezanom.