Ren prirodni lek protiv upale sinusa

Pored toga što je vazduh pun alergena, hladni dani donose i prve prehlade: kijavicu, začepljen nos i vrlo brzo upaljene sinusne kanale.

06-06-2015

|

12:29

Pored toga što je vazduh pun alergena, hladni dani donose i prve prehlade: kijavicu, začepljen nos i vrlo brzo upaljene sinusne kanale.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:17.12.2013. - 12:35:00

Ren prirodni lek protiv upale sinusa
(Foto:ladyzine)

Sinusitis je upala sluznice koja oblaže sinuse, a može biti posledica prehlade, upale grla, ili alergije. Simptomi akutne upale sinusa su zapušen nos, pojačana sekrecija, osećaj pritiska u području sinusa, glavobolja, povišena temperatura, pritisak u usima, gubitak ukusa, suzenje očiju. Nakon nekoliko dana od nastanka bolesti može se pojaviti osećaj iscrpljenosti i umora. Simptomi hronične upale sinusa su veoma slični i ako se ne leče mogu trajati godinama što osim nelagodnosti (zbog bolesnog stanja pacijenta), u težim oblicima, može izazvati i druge ozbiljne komplikacije kao što su: poremećaj centra za ravnotežu, gluvoća, meningitis i slično.

Zbog toga je veoma važno ozbiljno shvatiti i blagovremeno započeti pravilno lečenje prehlade, gripa i svake druge infekcije organa za disanje, koje bi mogle izazvati upalu sinusa.

Ren je najpoznatiji prirodni lek protiv upale sinusa i u našem narodu postoji puno različitih priča o tome kako se priprema za ovu vrstu lečenja.

U šerpu stavite vodu da proključa a zatim ubacite ren i pokušajte da udišete paru koliko god možete puta. Rezultati će odmah biti vidljivi.

Oblog protiv upale sinusa: U flašu od pola litra staviti narendani ren do vrha napuniti vinskim sirćetom, zatvoriti i na toplom držati 10 dana uz češće mućkanje. A zatim koristiti tako što se na svaki sat preko otvorenog grlića flaše udiše pet minuta.

Uveče tečnost sipati na tkaninu i držati na čelu i potiljku, u toku noći. Ležati bez jastuka. Terapija traje pet dana.

Sirup protiv upale sinusa: Na mašini za meso sitno samleti 50 gr rena i 20 gr korena đumbira i 20 gr cikorije, pa tome dodati kašičicu cimeta. Dobijenu mešavinu sipati u staklenu teglu i dobro zatvoriti, pa uz povremeno mućkanje deset dana držati kraj izvora toplote. Svako jutro, pola sata pre jela, uzimati po jednu kafenu kašičicu ove smese.