Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Generacija 5 - Ti samo budi dovoljno daleko

Noć uz Naxi
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Generacija 5 - Ti samo budi dovoljno daleko
  2. Piloti - Tajna
  3. Frajle I Vanna - Ako Je Vrijedilo Ista
  4. Hari Mata Hari - Lud Sam Za Tobom
  5. Željko Joksimović - Dama
 • Beograd Uzivo
 • Delta city
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. Boško Jakovljević - Sreda - Mojih 50
  2. 11. Avgust - 1 - Dodir noći
  3. 11. Avgust - 2 - Dodir noći
  4. 11. Avgust - 3 - Dodir noći
  5. Boško Jakovljević - Utorak - Mojih 50
 • Preporučujemo
  Potaž od pečuraka Potaž od pečuraka

  Potaž se vrlo lako i brzo priprema a odličnog je ukusa. Sasvim dovoljno da se nađe na vašoj trpezi!

 • Naxi aplikacija radio 2
 • Kuća
  Mali trikovi za rashlađenje i zamračenje potkrovlja Mali trikovi za rashlađenje i zamračenje potkrovlja

  Kako regulisati temperaturu u potkrovlju? Koliko nam zaista smeta kada je u prostoru pretoplo? Da li je bolje spavati u zatamnjenim ili osunčanim prostorijama? Danas sa vama delimo par zanimljivih činjenica, do kojih je VELUX došao dugogodišnjim istraživanjima o tome kako poboljšati kvalitet života u potkrovlju.

  Napravite sami sredstvo za pranje prozora Napravite sami sredstvo za pranje prozora

  Pranje prozora ne ubraja se među omiljene poslove u domaćinstvu, a ukoliko želite sa pospešite vaš budžet, oprobajte se u korišćenju sredstva za čišćenje koje možete napraviti kod kuće.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.76 117.58 118.41
  CHF 108.31 109.08 109.84
  USD 99.66 100.36 101.06
 • Povezani članci
 • REM: Medijska pismenost za najmlađe kroz kreativni sadržaj

  Regulatorno telo za elektronske medije je u saradnji sa Savetom Evrope adaptirao na srpski jezik četiri publikacije o medijskoj pismenosti za edukaciju i informisanje najmlađih.
  25-05-2020 | 11:26 | Autor/Izvor: Naxi media/www.rem.rs

  Foto: Bigstock-dolgachov

   

  Publikacije „Slikovnica o medijima“, „Kako roditelji mogu da podrže svoju decu u svetu medija?“, „Radionica: Oglasi“, „Radionica optičkih igračaka“ pripremljene su i odštampane, u okviru zajedničkog projekta Evropske unije i Saveta Evrope „Sloboda izražavanja i sloboda medija u Srbiji (JUFREX)“, a dostupne su i u elektronskoj formi, saopšteno je u vesti na oficijalnom sajtu REM-a.

  Publikacije u elektronskoj formi je moguće preuzeti OVDE.


  Cilj ovih publikacija za najmlađe je edukacija i informisanje dece, roditelja, nastavnika i vaspitača o medijima, medijskom okruženju i ukazivanje na značaj medijske pismenosti - jedne od najvažnijih životnih veština 21. veka. Kreativnim pristupom, ovi edukativni materijali približavaju deci svet medija i omogućavaju im da bolje razumeju svet oko sebe.

  Publikacije na srpskom jeziku su pripremljene na osnovu saradnje i uz podršku Agencije za elektronske medije Hrvatske i Kancelarije UNICEF-a za Hrvatsku.


  Milan Todorović, generalni sekretar REM-a u razgovoru sa Danijelom Milošević za Naxi radio, predočio je važnost ovih publikacija:

  "Svesni smo da su deca okružena medijima od svog rođenja. U modernom detinjstvu, upravo iz tog razloga, stvara se problem da je teško odrediti granicu između virtuelnog i stvarnog sveta i zbog toga je Regulatorno telo za elektronske medije objavilo ove četiri publikacije o medijskoj pismenosti za decu predškolskog uzrasta."


  "U planu je predstavljanje ovih publikacija zajedno sa Savetom Evrope, Gradskim sekretarijatom za obrazovanje, vrtićima kojima su ove publikacije prevashodno namenjene, vaspitačima koji vaspitavaju decu u predškolskim ustanovama. U saradnji sa Bibliotekom grada Beograda, planirano je i prezentovanje publikacija, što će se, nadam se, uskoro i ostvariti", istakao je Todorović.

  "Cilj ovih publikacija jeste da stvorimo preduslov za buduća pokolenja koja će da nas zamene na mestu medijskih radnika, voditelja...neko ko će se baviti regulativom u budućnosti, medijima, svim strukturama društva...", zaključio je.

   

   JUFREX je deo programa „Hotizontal Facility za zapadni Balkan i Tursku II“, zajedničke inicijative Evropske unije i Saveta Evrope, koja korisnicima pruža podršku pri sprovođenju reformskih agendi u oblasti ljudskih prava, vladavine prava i demokratije i pomaže im pri usklađivanju s evropskim standardima i pravnim tekovinama Evropske unije u okviru procesa proširenja, gde je relevatno.


  JUFREX aktivnosti o medijskoj pismenosti predstavljaju nastavak rada započetog tokom prve faze projekta (2016-2019). Tada smo kroz zajedničke aktivnosti pripremili i objavili dve, i dalje aktuelne, publikacije: Medijska regulatorna tela i zaštita maloletnika i Regulatorna tela za elektronske medije i medijska pismenost – uporedna analiza najboljih evropskih praksi.

   

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: