Recept za starinski slatki kupus

Kada stignu hladniji dani svi volimo da pojedemo nešto "na kašiku". Baš zato vam danas donosimo jednostavan recept za slatki kupus sa junetinom, jelo koje mnoge od nas vraća u detinjstvo...

24-04-2024

|

13:10

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

500 g junećeg mesa
1 kg svežeg kupusa
4 glavice crnog luka
2 sveža paradajza ili šolja pasiranog paradajza
2 dl ulja
so, biber, suvi začin, lovorov list
1 veća šargarepa
1 paprika
1 kašika brašna
1 kašičica aleve paprike


Priprema:


Na zagrejanom ulju i na srednjoj temperaturi dinstati sitno iseckan crni luk i meso isečeno na komade, minimum sat vremena. Kada meso omekša dodati šargarepu isečenu na kolutove, a kupus isečen pa režnjeve slažite i posipajte začinima (so, suvi začin, biber). Posle desetak minuta potrebno je dodati kašiku brašna, alevu panriku, sitno isečenu papriku (može svežu, zamrznutu ili suvu) i paradajz (može svež, mleveni ili kuvani). Potom naliti vodom da ogrezne, dodati lovorov list, začiniti dodatno po ukusu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko 30 minuta.


PRIJATNO!