Slušate: Muzički mix

Pesma: Eva Braun - Sasvim obican dan

Muzički mix
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Eva Braun - Sasvim obican dan
    2. U Škripcu - Koliko imas godina
    3. Marija Šerifović - Molitva
    4. Prljavo Kazalište - Ako tražiš nekoga
    5. Bajaga & Instruktori - Bilo Bi Lako
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jelena Tomašević - Sreda - Mojih 50
    2. 19. avgust - 1 - Dodir noći
    3. 19. avgust - 2 - Dodir noći
    4. 19. avgust - 3 - Dodir noći
    5. Jelena Tomašević - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Čia puding sa nektarinom i malinama Čia puding sa nektarinom i malinama

    Ovaj obrok može da bude sjajan doručak, ali takođe i odlična užina ili poslastica nakon treninga...

    Gulaš sa paprikama i mesom Gulaš sa paprikama i mesom

    Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.

  • Zdravlje
    Melatonin iz prirode: Najbolje namirnice za miran san Melatonin iz prirode: Najbolje namirnice za miran san

    Melatonin je hormon ključan za regulaciju sna. Proizvodi ga epifiza u mozgu, a njegovi nivoi prirodno rastu nakon zalaska sunca i opadaju s dolaskom dana. Istraživanja pokazuju da povećan unos melatonina putem ishrane može poboljšati kvalitet sna.

    Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite! Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite!

    Ultra-prerađena hrana (UPF) već ima lošu reputaciju, a nova studija pokazuje da čak i njene „zdravije“ varijante mogu ozbiljno narušiti napore u mršavljenju.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto

    Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!

    Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini

    Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.

  • Preporučujemo
    Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja? Zašto ne bi trebalo da okrećemo čaše naopako nakon pranja?

    Mnogi ne obraćaju pažnju na način odlaganja čaša nakon pranja, ali stručnjaci upozoravaju da ih nikada ne treba stavljati naopako. Iako se često čini praktičnim jer čaše brže osuše, to može ozbiljno da ugrozi njihov kvalitet i dugovečnost.

    Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe? Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?

    Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.35 117.17 117.99
    CHF 123.66 124.53 125.41
    USD 99.98 100.68 101.39
  • Povezani članci
  • Recept za sočne tulumbe

    ti. Savršene su za posebne prilike, slave ili kada želite da obradujete goste nečim slatkim i neodoljivim. Iako priprema može delovati zahtevno, uz ovaj recept, uspeh je zagarantovan!




    24-04-2025 | 14:15 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock- Daria.KM


    Sastojci:


    Za testo:

    500 ml vode

    1 kašika šećera

    2 šoljice ulja

    Prstohvat soli

    300 g brašna

    4 jaja

    1 kesica praška za pecivo

    1 kesica vanilin šećera


    Za šerbet:

    600 ml vode

    500 g šećera

    1 kesica vanilin šećera

    1 limun


    Priprema:

    U šerpu sipajte vodu, šećer i ulje, pa stavite na šporet da proključa. Kada provri, sklonite sa ringle i odmah umešajte brašno, stalno mešajući dok se ne dobije ujednačena masa bez grudvica. Potom vratite šerpu na ringlu i nastavite da mešate još nekoliko minuta, dok se smesa dodatno ne sjedini i zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi.


    U prohlađeno testo dodajte jedno po jedno jaje, neprestano mešajući mikserom nakon svakog dodavanja. Kada se masa lepo sjedini, dodajte prašak za pecivo i vanilin šećer, pa sve još jednom dobro izmiksajte.


    Tako pripremljeno testo stavite u špric za tulumbe (ili poslastičarsku kesu sa zvezdastim nastavkom), i oblikujte tulumbe direktno na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, bez otvaranja rerne tokom pečenja, kako bi lepo narasle i zadržale oblik.


    Dok se tulumbe peku, pripremite šerbet. U šerpu sipajte vodu, šećer i vanilin šećer, pa stavite da provri. Kuvajte oko 5 minuta, zatim dodajte kolutove prethodno opranog limuna i ostavite da se šerbet potpuno ohladi.


    Kada su tulumbe pečene i dok su još vruće, potapajte ih na nekoliko sekundi u hladan šerbet, a zatim ih ređajte na poslužavnik da se upiju i ohlade.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Puding Čia puding sa nektarinom i malinama

    Ovaj obrok može da bude sjajan doručak, ali takođe i odlična užina ili poslastica nakon treninga...

    Gulaš sa paprikama i mesom Gulaš sa paprikama i mesom

    Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.

    Kokos kuglice sa malinama Kokos kuglice sa malinama

    Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...

    Krem čorba od kukuruza Krem čorba od kukuruza

    Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: