Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Gibonni - Onako, Od Oka

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Gibonni - Onako, Od Oka
    2. Gibonni - Lose Vino
    3. EKV - Krug
    4. EKV - Par godina za nas
    5. Oliver Dragojević - Kad mi dodješ ti
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jelena Jovičić - Petak - Mojih 50
    2. 12. jun - 1 - Dodir noći
    3. 12. jun - 2 - Dodir noći
    4. 12. jun - 3 - Dodir noći
    5. Jelena Jovičić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Domaći sladoled od nektarina Domaći sladoled od nektarina

    Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.

    Kokos rolat Kokos rolat

    Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.

  • Zdravlje
    Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti? Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?

    Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.

    Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva! Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!

    Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine! Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!

    Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.

    Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu! Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!

    TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.

  • Preporučujemo
    Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna! Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!

    Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.

    Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora

    Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.39 117.22 118.04
    CHF 124.69 125.57 126.44
    USD 100.98 101.70 102.41
  • Povezani članci
  • Recept za sočne tulumbe

    ti. Savršene su za posebne prilike, slave ili kada želite da obradujete goste nečim slatkim i neodoljivim. Iako priprema može delovati zahtevno, uz ovaj recept, uspeh je zagarantovan!




    24-04-2025 | 14:15 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock- Daria.KM


    Sastojci:


    Za testo:

    500 ml vode

    1 kašika šećera

    2 šoljice ulja

    Prstohvat soli

    300 g brašna

    4 jaja

    1 kesica praška za pecivo

    1 kesica vanilin šećera


    Za šerbet:

    600 ml vode

    500 g šećera

    1 kesica vanilin šećera

    1 limun


    Priprema:

    U šerpu sipajte vodu, šećer i ulje, pa stavite na šporet da proključa. Kada provri, sklonite sa ringle i odmah umešajte brašno, stalno mešajući dok se ne dobije ujednačena masa bez grudvica. Potom vratite šerpu na ringlu i nastavite da mešate još nekoliko minuta, dok se smesa dodatno ne sjedini i zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi.


    U prohlađeno testo dodajte jedno po jedno jaje, neprestano mešajući mikserom nakon svakog dodavanja. Kada se masa lepo sjedini, dodajte prašak za pecivo i vanilin šećer, pa sve još jednom dobro izmiksajte.


    Tako pripremljeno testo stavite u špric za tulumbe (ili poslastičarsku kesu sa zvezdastim nastavkom), i oblikujte tulumbe direktno na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, bez otvaranja rerne tokom pečenja, kako bi lepo narasle i zadržale oblik.


    Dok se tulumbe peku, pripremite šerbet. U šerpu sipajte vodu, šećer i vanilin šećer, pa stavite da provri. Kuvajte oko 5 minuta, zatim dodajte kolutove prethodno opranog limuna i ostavite da se šerbet potpuno ohladi.


    Kada su tulumbe pečene i dok su još vruće, potapajte ih na nekoliko sekundi u hladan šerbet, a zatim ih ređajte na poslužavnik da se upiju i ohlade.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Domaći sladoled od nektarina Domaći sladoled od nektarina

    Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.

    Kokos rolat Kokos rolat

    Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.

    Kineski prženi kupus Kineski prženi kupus

    Chao Baicai je jednostavno jelo koje je idealno za tople dane koji su već tu. Pored toga što se brzo priprema, pa nećete provesti previše vremena pored šporeta, imajte na umu da je ovo jelo lagano i savršeno za obrok koji neće opteretiti organizam.

    Pita sa višnjama Pita sa višnjama

    Na pijaci možemo već da pronađemo sveže višnje, a one su zapravo najbolje za pripremu tradicionalne poslastice koju svi obožavamo...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: