Recept za italijansku pizzu

Ukusna, sočna italijanska pizza oduševiće svakoga kome je poslužite. Najbitnije je da vam testo uspe, a sastojke stavite po želji.

05-06-2015

|

13:09

Ukusna, sočna italijanska pizza oduševiće svakoga kome je poslužite. Najbitnije je da vam testo uspe, a sastojke stavite po želji.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:21.2.2014. - 13:05:00

Recept za italijansku pizzu
(Foto:Jag_cz/bigstockphoto)

Sastojci za testo:
- 1,5 kg mekog brašna
- 5 g kvasca
- malo šećera
- 1,5 dl mleka
- 0,3–0,5 dl ulja
- 65–70 g maslaca
- 1 dl vode
- so
Sastojci po vašem izboru:
- pršuta
- rukola
- Kajmak
- kozji sir
- masline

Priprema: Sastojke dobro izmešati kako bi se smesa homogenizovala. Testo ostaviti da naraste, zatim ga premesiti i ostaviti da po drugi put naraste. Testo treba izdeliti na loptice jednake mase, koje takođe treba ostaviti da ponovo narastu. Nakon toga testo se može oblikovati po želji i stavljati u plehove za pice. Oblikovanje može da se vrši sa oklagijom ili bez nje. Da biste dobili dobro testo, koje može lako da se razvuče a da ne puca, testo mora biti zasićeno brašnom - kad razvijate testo ne bi trebalo da bude suviše "vlažno". Pri razvlačenju koristite brašno na glatkoj podlozi da biste lakše razvukli testo.