Ravioli sa pečenim povrćem u bešamel sosu

Spremite ukusan ručak za svoje najmilije.

03-06-2015

|

21:45

Spremite ukusan ručak za svoje najmilije.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 4.6.2014. - 13:49:00

Ravioli sa povrćem
(Foto:bigstock/Robyn Mackenzie)

Sastojci:

- 1/2 glavice karfiola, 
- 150 g čeri paradajza, 
- 4 čena belog luka, 
- 1 kašika otopljenog putera, 
- 350 g raviola, 
- 2 kašike brašna, 
- 1/2 kašičice suvog bosiljka, 
- so,  biber, 
- 500 ml mleka, 
- 50 g parmezana

Priprema:

Oprani karfiol, paradajz i beli luk rasporedite na tepsiju sa puterom i pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Za to vreme skuvajte testeninu. Izmešajte brašno, bosiljak, malo soli i bibera u mleko i kuvajte, uz stalno mešanje, oko tri minuta, dok se ne zgusne. Pomerite sa šporeta i dodajte izgnječen pečeni beli luk, promešajte, pa dodajte ostalo povrće u sos i pažljivo promešajte. Po potrebi dodajte još soli i bibera, pa prelijte preko skuvanih i oceđenih raviola. Pospite sa sveže narendanim parmezanom i sitno seckanim peršunom.