Ravioli sa pečenim povrćem u bešamel sosu
Spremite ukusan ručak za svoje najmilije.
03-06-2015
|21:45
Spremite ukusan ručak za svoje najmilije.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 4.6.2014. - 13:49:00
(Foto:bigstock/Robyn Mackenzie)
Sastojci:
- 1/2 glavice karfiola,
- 150 g čeri paradajza,
- 4 čena belog luka,
- 1 kašika otopljenog putera,
- 350 g raviola,
- 2 kašike brašna,
- 1/2 kašičice suvog bosiljka,
- so, biber,
- 500 ml mleka,
- 50 g parmezana
Priprema:
Oprani karfiol, paradajz i beli luk rasporedite na tepsiju sa puterom i pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Za to vreme skuvajte testeninu. Izmešajte brašno, bosiljak, malo soli i bibera u mleko i kuvajte, uz stalno mešanje, oko tri minuta, dok se ne zgusne. Pomerite sa šporeta i dodajte izgnječen pečeni beli luk, promešajte, pa dodajte ostalo povrće u sos i pažljivo promešajte. Po potrebi dodajte još soli i bibera, pa prelijte preko skuvanih i oceđenih raviola. Pospite sa sveže narendanim parmezanom i sitno seckanim peršunom.