Radisson Blu Old Mill hotel: Spoj tradicije i luksuza
Na mestu Starog mlina iz 1902. godine krajem prošle godine nikao je pravi arhitektonski dragulj našeg grad - Radisson Blu Old Mill hotel. Baš kao što fascinira svojom spoljašnošću, ovaj hotel oduševljava jedinstvenim konceptom usluga koja se ističe originalnošću i luksuzom. Mi smo ga obišli i proverili kako je boraviti u njemu.
05-06-2015
|14:14
Na mestu Starog mlina iz 1902. godine krajem prošle godine nikao je pravi arhitektonski dragulj našeg grad - Radisson Blu Old Mill hotel. Baš kao što fascinira svojom spoljašnošću, ovaj hotel oduševljava jedinstvenim konceptom usluga koja se ističe originalnošću i luksuzom. Mi smo ga obišli i proverili kako je boraviti u njemu.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:30.1.2015. - 10:50:00
(Foto:Radisson Blu Mill Hotel promo)
Svi se sećamo da se na prostoru danas blistavog novog zdanja, godinama nalazio ruinirani kompleks parnog mlina s početka 20. veka. Zbog ovoga su mnogi skretali pogled sa ovog mesta, a mlađe generacije pitale se šta se uopšte tu nekada nalazilo. Ipak, ovaj deo grada nekako svima upada u oči - u blizini je Beogradskog sajma i svih bitnih saobraćajnica u gradu, pa su stanovnici prestonice ispratili izgradnju hotela od početka do kraja. Danas su svi pogledi rado uprti u njegovu raskošnu spoljašnjost, a oni koji zakorače kroz ulazna vrata novog hotela oduševe se onim što ih sačeka. Prvi utisak je jasan, radi se o mestu koje odiše luksuzom, stvorenom za istinski hedonizam i relaksaciju.
(Foto:Radisson Blu Mill Hotel promo)
Novi hotel uspeo je da naš grad učini još lepšim i modernijim pomoću višespratnih kula u staklu koje ga okružuju, ali i da odgovori na pitanje kako je nekada izgledalo zdanje Starog mlina, koji je proglašen za spomenik kulture. Zbog toga su u izgradnji korišćeni zatečeni materijali, koji su nakon reciklaže, postali sastavni deo hotela. Tako je 370.875 komada cigala Starog mlina očišćeno i ponovo upotrebljeno u gradnji objekta, i to ne bilo kako, već je svaka vraćena na svoje mesto. 
(Foto:Radisson Blu Mill Hotel promo)
Na obnovljenom trgu ispred hotela, za koji su nam domaćini otkrili da imaju velike planove (izložbe vina i hrane, zanimljivi koncerti, božićni sajmovi... ), postavljeni su originalni stubovi iz Starog mlina, a rezervoar prvog beogradskog međuratnog parnog mlina ispeglan je i upotrebljen za paravan recepcije hotela. Taj jedinstveni paravan učinio je da recepcija zablista, kao i ostali delovi hotela obloženi bakrom, sve u želji da posetioce asocira na činjenicu da je Srbija u svojoj prošlosti bila veliki izvoznik ovog materijala. Arhitektama novog hotela bilo je važno i to što kroz Beograd teku dve velike reke - Dunav i Sava, pa su zidovi lobija osmišljeni kao stilizovani talasi.
Hotel Radisson Blu Old Mill poseduje 236 moderno i stilski opremljenih sobe, u kojima se osećati prijatno - kao da ste kod kuće! Kada ugledate krevet znaćete da garantuje dobar san, a bez izuzetka primetićete da se u svakoj sobi mislilo baš o svim detaljima. Zidovima su ukrašeni slikama napravljenim od fotografija nekadašnjeg Starog mlina, a neki su ručno oslikani i predstavljaju prava umetnička dela. U pitanju su neobične 3D slike, delo umetničkog studija Strauss & Hillegaart. Nije nam promaklo ni to da su stvari dopremljene su sa svih meridijana, od Italije do Afrike i Azije.
(Foto:Radisson Blu Mill Hotel promo)
U jednom delu hotela nalazi se poslovni prostor, na površini od oko 500 kvadratnih metara i sastoji se od šest konferencijskih sala sa najsavremenijom audio-video tehnikom. Na desetom spratu skrivena je prava poslastica za istinske hedoniste! Na vrhu ovog dela grada, smešteno je četrnaest najluksuznijih apartmana sa pogledom na Beograd koji ostavlja bez daha.
(Foto:Radisson Blu Mill Hotel promo)
Pored wellness dela i velikog parkinga, sastavni deo je i ekskluzivni restoran OMB Larder+Lounge. Uverili smo se u to da se ovde se hrana sprema sa posebnom pažnjom. Glavni kuvar, italijan Fabrizio Bigi, kaže da je sebi postavio zadatak da tradicionalna srpska jela učini modernijim i prilagodi ih savremenom životu, sve u okviru koncepta "Slow Food". Ovakav vid ishrane u Italiji se neguje od 1989. godine, a ima za cilj uživanje u zdravoj hrani i kvalitetnim vinima. On je dodao i da "ova hrana ne uspavljuje, već čini da od nje mozak brže radi". Jedan od specijaliteta hotela je i sladoled koji se pravi pomoću tečnog azota, čija temperatura iznosi 190 stepeni Celzijusovih ispod nule.
Pored kvalitenih vina (koje možete degustirati i kraj kamina u lobiju hotela) u ponudi pića je i selekcija piva prve srpske zanatske pivare Kabinet. Ovo pivo do gostiju stiže sa sunčanih padina Kosmaja. I o kafi se posebno razmišljalo! Za dobar početak dana, uživali smo u vrhunskom espressu od posebne mešavine najkvalitetnije Leonardo Lelli kafe iz Bolonje. Ova kafa specifična je po tome što u pržionicu stiže od malih proizvođača iz različitih delova sveta, koji kafu uzgajaju u strogo kontrolisanim uslovima.
(Foto:Radisson Blu Mill Hotel promo)
Posle noći provedene u hotelu ovom osetićete se relaksirano i spremno za aktivan dan. Ni najizbirljiviji gosti neće mu pronaći manu, jer će vas spoj kreativnosti, luksuza, tradicije i vrhunske usluge potpuno razoružati.

(Foto:Radisson Blu Mill Hotel promo)
Radisson Blue Old Mill hotel je deo Carlson Rezidor grupe, koja ima 1352 hotela u 108 država sveta. U beogradski hotel investirano je 55 miliona evra i zaposleno je preko sto ljudi.