Punjeno belo meso
Evo jednog predloga za današnji ručak koji će obradovati vaše ukućane!
05-06-2015
|14:52
Evo jednog predloga za današnji ručak koji će obradovati vaše ukućane!
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 27.2.2015. - 15:15:00
(Foto:bigstock/teresaterra)
Sastojci:
- 2 pileća bela mesa,
- 100 g suvog vrata,
- 2 kašike kajmaka,
- 40 g kačkavalja,
- 2 kisela krastavca,
- 100 g mariniranih šampinjona,
- so,
- prezle,
- peršunov list,
- kora i sok od 1 limuna.
Priprema:
Pileće belo meso presecite po sredini, vodite račina da ga ne presečete skroz. Prekrijte belo meso folijom i blago ga rastanjite tučkom za meso. Meso posolite. Suvi vrat isecite na tanke listove, krastavce isecite na sitne kockice, marinirane šampinjone na listiće, a kačkavalj narendajte. Preko pripremljenog mesa složite polovinu suvog vrata, stavite kašiku kajmaka i pospite kajmak prezlom, zatim stavite polovinu šampinjona, kiseli krastavac i pola narendanog kačkavalja. Pažljivo preklopite meso i rubove zatvorite čačkalicama. Ponovite postupak i sa drugim komadom mesa. Napunjeni file pržite najpre na vrelom ulju, a zatim smanjite vatru i polako pržite dok ne omekša. Gotovo punjeno belo meso isecite na parčad.