Punjeni svinjski file
Ko je za punjeni svinjski file?
04-06-2015
|02:39
Ko je za punjeni svinjski file?
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 14.1.2015. - 13:01:00
(Foto:bigstock/sarsmis)
Sastojci:
- 1 kg svinjskog filea,
- 200 g spanaća,
- 100 g šargarepe,
- 100 g sira,
- 2 čena belog luka,
- 1 jaje, ulje,
- so, biber,
- senf.
Priprema:
Meso očistite i premažite senfom i prelijte uljem pa ostavite preko noći u frižideru. Istucite meso kuhinjskim čekićem. Šargarepu skuvajte i isecite na štapiće. Spanać skuvajte i dobro ocedite pa dodajte sir, jaje i začine. Tom smesom punite šnicle pa ih povežite kuhinjskim koncem i zapecite sa svih strana. Složite ih u pleh i pecite u rerni prekrivene folijom na 200 stepeni oko 40 minuta. Izvadite ih na tacnu i ponovo prekrijte folijom. U međuvremenu procedite sok od pečenja u manju šerpicu, dodajte vode ako je potrebno, pa pustite da prokuva. U šolju stavite kašiku gustina, razredite s malo vode i sipajte u sok na šporetu i napravite umak. Mesnom rolatu skinite konac isecite ga u komade i servirajte na tanjir i prelijte umakom.