Punjeni patlidžan

Ako su vam dosadili recepti po kojima ste do sada spremali patlidžan, odlučite za jedan od predloženih specijaliteta i imaćete poseban ručak za celu porodicu.

05-06-2015

|

05:38

Ako su vam dosadili recepti po kojima ste do sada spremali patlidžan, odlučite za jedan od predloženih specijaliteta i imaćete poseban ručak za celu porodicu.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:8.10.2014. - 11:45:00

Punjeni patlidžan
(Foto:HLPhoto/Bigstockphoto)

Sastojci:
- 4 plava patlidžana
- 200 g mlevenog mesa
- 1 crvena paprika
- 4 manja paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 šolja skuvanog pirinča
- biber, so

Priprema: Iseći plavi patlidžan na polovine po dužini i izdubiti sredinu. Iseckati i ispržiti sredinu na ulju da porumeni. Ispržiti meso, naseckani crni i beli luk i pirinač. Začiniti po ukusu solju i biberom. Napuniti patlidžan tako što se na dno sipa masa sa mesom, a preko njega propržena sredina. Iseći paradajz na kriške i položiti po vrhu. Peći u rerni oko 15 minuta, a pre služenja ukrasiti svežim bosiljkom i krem sirom.