Punjeni paradajz
Za sve one koji žele da prbaju nešto novo, zdravo i ukusno.
04-06-2015
|21:50
Za sve one koji žele da prbaju nešto novo, zdravo i ukusno.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 15.8.2014. - 10:40:00
(Foto: mamajacooks/pinterest)
Sastojci:
- 1.2 kg paradajza (8 komada od oko 150 g)
- 120 g pirinča
- 40 g šećera
- 1.5 ravna kašičica soli
- 2 ravne kašičice celerove soli (ili još 1 obične)
- 1/2 ravne kašičice bibera
- 1 veza peršuna
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 krompir
Priprema: Uključiti rernu da se greje na 200°C. Naći odgovarajuću posudu za pečenje, takvu da kad se poređa sav paradajz ne ostaje mnogo prostora između. Paradajzu iseći poklopce i sačuvati ih. Izvaditi unutrašnjost paradajza koristeći kratki nož za opsecanje i kašičicu za dubljenje i vađenje. Ako imate butter curler, upotrebite ga, zgodan je za vađenje sredine.Čvrste delove sredine paradajza naseći i sačuvajti za neko drugo jelo, ili zamrznuti. Sok ostaviti u dubljem tanjiru.Dodati pirinač, šećer, so, celerovu so, biber, sitno iseckan peršun, maslinovo ulje. U nedostatku celerove soli, zameniti je upola manjom količinom obične. Izmešati.Izdubljeni paradaz složiti u posudu za pečenje. Puniti paradajz, ali ne do vrha, jer će pirinač da nabubri. Vratiti poklopce na svaki paradajz, a u šupljine poređati komadiće krompira. Poprskati sve sa još malo ulja. Peći na 200°C oko 1h.