Punjeni đevrek

Miris i ukus vrućeg testa iz rerne malo koga ostavlja ravnodušnim... Pripremite ukusno pecivo i uživajte u ovom obroku.

03-06-2015

|

12:28

Miris i ukus vrućeg testa iz rerne malo koga ostavlja ravnodušnim... Pripremite ukusno pecivo i uživajte u ovom obroku.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:11.12.2013. - 11:45:00

Punjeni đevrek
(Foto:thesundaytimes)

Sastojci:
- 400g brašna
- 150 ml mleka
- 1 jaje
- 1 kesica kvasca
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 ml jogurta
- 20 g margarina
- mala kašičica soli
Fil:
- 150 g sira
- 50 g kisele pavlake
- 1 jaje
- luk
- 200g lososa
Za premazivanje:
- 1 žumance
- susam

Priprema: Zajedno zagrejati mleko i margarin. Pomešati brašno, prašak za pecivo, so i kvasac i dodati u mleko s margarinom. Dodati jogurt i jaje i umesiti glatko testo. Ostaviti pola sata na toplom da testo naraste. Podeliti na više delova, u zavisnosti od toga kolike veličine će biti đevreci. Svaki deo rastanjiti u pravougaonik, premazati filom (sastojke prethodno sjediniti), urolati, malo uviti i spojiti krajeve da se dobije krug.