Punjeni đevrek
Vruće testo je omiljeni obrok mnogima, a ukoliko vam je pekara udaljena od kuće evo načina da sami umesite ukusne punjene đevreke.
06-06-2015
|14:24
Vruće testo je omiljeni obrok mnogima, a ukoliko vam je pekara udaljena od kuće evo načina da sami umesite ukusne punjene đevreke.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:14.10.2013. - 14:45:00
(Foto:healthyfoodonplate)
Sastojci:
za testo
- 270 ml vode
- 500 gr brašna
- 25 gr svežeg kvasca
- 1-2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
za punjenje
- beli sir
za premazivanje
- maslinovo ulje
Priprema: U mlaku vodu stavite šećer i kvasac i ostavite da kvasac počne da nadolazi. Prosejte brašno, napraviti udubljenje, pa dodajte nadošli kvasac i so i umesite homogeno i elastično testo. Oblikujte loptu, pokrijte je i ostavite da na sobnoj temperaturi duplira volumen. Ili umesite testo u mašini za hleb. Premesite testo i odvajajte kuglice težine 50 gr.
Tako dobijenu kuglicu oklagijom razvite u duguljasti oblik. Rendani sir rasporedite po sredini dobijenog oblika. Uvijanje počnite sa duže strane. Ovakvim uvijanjem dobićete traku.
Spojite krajeve trake u krug. Tako uraditi sve dok imate testa i fila. Pripremljene đevreke poređajte na pleh na koji ste stavili trajnu pekarsku foliju ili papir za pečenje.
Premažite svaki đevrek sa malo maslinovog ulja i ostavite da na sobnoj temperaturi narasta 45 minuta. Ugrejte renu na 220°C i pecite 25 minuta.