Punjene tikvice
Ovaj recept dolazi iz grčke kuhinje i sjajno ide uz tradicionalni grčki jogurt.
05-06-2015
|10:40
Ovaj recept dolazi iz grčke kuhinje i sjajno ide uz tradicionalni grčki jogurt.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 1.10.2014. - 14:30:00
(Foto: bigstockphoto/Elena Veselova)
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 3 čena belog luka
- 300 g mlevenog mesa
- 100 g obarenog pirinča
- 30 g seckanih badema
- 30 g suvog grožđe
- so, biber
- aleva paprika
- cimet
- mleveni kim
- 4 tikvice
- 4 kašike maslinovog ulja
- 16 komada koktel paradajza
Priprema: Iseckati glavicu crnog i 1 čen belog luka, pa izmešati sa mlevenim mesom, bademima i grožđicama. Posoliti, pobiberiti, dodati alevu papriku, kim i cimet. Oprati tikvice, očistiti ih i uzdužno prepoloviti. Izdubiti tikvice kašičicom i napuniti ih mesom. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Poređati napunjene polovine tikvica. Preliti maslinovim uljem, posuti alevom paprikom, poređati polovine koktel paradajza i peći oko 35 minuta. Ukrasiti mirođijom.