Punjena pljeskavica

Predlog za današnji ručak!

06-06-2015

|

13:54

Predlog za današnji ručak!

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 16.4.2014. - 12:38:00

Punjena pljeskavica
(Foto:bigstock/maksheb)

Sastojci:

- 500 g mlevenog svinjskog mesa,
- 2 crvena luka,
- 2 čena belog luka,
- 1 kašičica mešavine suvog začina,
- so, biber,
- 2 jaja,
- 1-2 kašike prezli,
- 150 g rendanog kačkavalja,
- 2 kašičice senfa,
- 2 kisela krastavčića.

Priprema:
U jednu posudu stavite mleveno meso, naseckan crveni luk i jedan čen belog, jaja, začine. Dobro promešajte da se sve lepo spoji i oblikujte 4-5 velikih pljeskavica. Za nadev pomešajte seckani čen belog luka, kačkavalj, narendane krastavce, senf. Rasporedite nadev na pola pljeskavice i drugom stranom je zatvorite. Rubove dobro stisnite da nadev ne može da iscuri. Na malo ulja pecite sa svake strane 7-10 minuta na srednjoj vatri.