Prolećne rolnice

Popularno kinesko jelo lako možete da pripremite kao i da izmenite sastojke tako da dobijete vašu omiljenu kombinaciju ukusa. Podjednako su ukusne pripremljene i sa povrćem, mesom, plodovima mora, na vama je da odaberete koji ukus najviše volite i uživate u obroku.

05-06-2015

|

23:04

Popularno kinesko jelo lako možete da pripremite kao i da izmenite sastojke tako da dobijete vašu omiljenu kombinaciju ukusa. Podjednako su ukusne pripremljene i sa povrćem, mesom, plodovima mora, na vama je da odaberete koji ukus najviše volite i uživate u obroku.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:27.9.2013. - 12:50:00

Prolećne rolnice
(Foto:hydrationfitness)

Sastojci:
- 1 mladi luk
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 250 g mlevene svinjetine
- 2 kašičice soja sosa
- 1 kašičica šećera
-  so
- 50 g očišćenih škampa
- 5 kašika ulja
- 1 kašika vina
- 100 g celera
- 100 g svežeg kupusa
- 100 g sojinih klica
- 18-20 listova lisnatog testa
- 150 ml ulja za prženje

Priprema: Na 2 kašike zagejanog ulja dodajte naseckani mladi luk, đumbir, svinjetinu i pecite uz mešanje dok ne dobije lepu boju. U to umešajte kašiku soja sosa, šećer i malo soli. Škampe ispecite na zagrejanom ulju. Pred kraj dodajte vino, a kad je gotovo dodajte svinjetinu. Zagrejte 2 kašike ulja i na njemu ispecite na rezance narezani celer i kupus te sojine klice. Kad je povrće gotovo, dodajte pečenu svinjetinu i škampe. Dodajte 1 kašiku soja sosa i soli po potrebi te sve zajedno kratko promešajte. Na lisnato testo stavite oko 2 kašike pripremljenog nadeva, zavrnite rubove i zarolajte u rolnice i pržite ih u zagrejanom dubokom ulju na jakoj vatri do zlatnožute boje. Pržene rolnice izvadite na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.