Prolećna salata
Proleće je godišnje doba kada intnzivno počinjemo da jedemo sveže povrće, stoga preporučujemo ovu vitaminsku salatu.
03-06-2015
|12:28
Proleće je godišnje doba kada intnzivno počinjemo da jedemo sveže povrće, stoga preporučujemo ovu vitaminsku salatu.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 8.4.2014. - 10:00:00
(Foto: bigstockphoto/soloway)
Sastojci:
- zelena salata,
- kuvana jaja,
- pečurke šitake,
- paradajz,
- mladi luk,
- maslinovo ulje,
- balzamiko sirće.
Priprema: Količinu namirnica prilagoditi prema želji ili apetitu. Iseći mladi luk, pobiberiti, posoliti, preliti uljem i sirćetom i promešti. Dodati iseckanu zelenu salatu i ostalo povrće. Sve promešati. Servira se na tanjir, a preko salate postaviti isečena kuvana jaja na četvrtine i čeri paradajz. Ova salata može da se posluži i kao samostalno jelo, uz prženice ili svež hleb, kao lagana večera.