Prolećna salata

Proleće je godišnje doba kada intnzivno počinjemo da jedemo sveže povrće, stoga preporučujemo ovu vitaminsku salatu.

03-06-2015

|

12:28

Proleće je godišnje doba kada intnzivno počinjemo da jedemo sveže povrće, stoga preporučujemo ovu vitaminsku salatu.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 8.4.2014. - 10:00:00

salata
(Foto: bigstockphoto/soloway)

Sastojci: 
- zelena salata,  
- kuvana jaja,  
- pečurke šitake,  
- paradajz,  
- mladi luk,  
- maslinovo ulje,  
- balzamiko sirće. 
Priprema: Količinu namirnica prilagoditi prema želji ili apetitu. Iseći mladi luk, pobiberiti, posoliti, preliti uljem i sirćetom i promešti. Dodati iseckanu zelenu salatu i ostalo povrće. Sve promešati. Servira se na tanjir, a preko salate postaviti isečena kuvana jaja na četvrtine i čeri paradajz. Ova salata može da se posluži i kao samostalno jelo, uz prženice ili svež hleb, kao lagana večera.