Prolećna musaka
Meso zamenite povrćem i dobićete izvandernu kombinaciju povrća prepunu vitamina.
06-06-2015
|11:13
Meso zamenite povrćem i dobićete izvandernu kombinaciju povrća prepunu vitamina.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 27.3.2015. - 13:50:00
(Foto: Bigstockphoto/seqoya)
Sastojci:
- 2 manje tikvice
- 2 bela krompira
- 2 cveta brokoli
- 2 šargarepe
- 1 srednja glavica luka
- 1 kašika putera
- 2 jaja
- 1 kašika seckanog peršuna
- 150g oceđenog svežeg sira
- 50g rendanog parmezana
- 1 muskatni orašćic
- so
- biber
Priprema: Tikvicu, kuvani krompir i šargarepu nasecite na kolutove. Brokoli kratko blanširajte. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Luk isecite na kockice i propržite na maslacu. Umešajte žumanca, peršun i potom varjačom umešajte belanca koja ste umutili u čvrst sneg. Smesu posolite, pobiberite i dodajte muskatni oraščić. Podmažite 4 manja kalupa i slažite redom povrće (naizmenično), a između povrća fil od sira i jaja. Na kraju pospite parmezanom i zapecite 15 minuta.