Proleće sa pastom
Pravo rešenje za brzo, ali i zdravo jelo za celu porodicu. Pasta primavera glavni fokus ima na povrću sa laganim ukusom obogaćenog aromatičnim biljkama.
05-06-2015
|10:31
Pravo rešenje za brzo, ali i zdravo jelo za celu porodicu. Pasta primavera glavni fokus ima na povrću sa laganim ukusom obogaćenog aromatičnim biljkama.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:10.5.2013. - 14:25:00
(Foto:najboljamamanasvetu)
Sastojci za 4 osobe:
- 200g brokolija
- 2 šargarepe
- 200g graška
- 2 paprike babure
- 2 paradajza
- parmezan
- 1 glavica belog luka
- maslinovo ulje
- pakovanje "kratke paste" (penne, farfalle, rigatoni ili fusilli) za četiri osobe
- 500 ml sosa od paradajza
Priprema: U ključalu vodu sipati pakovanje testenine i kuvati na tihoj vatri 10 minuta dok testenina ne omekša. U tiganju sa proprženim belim lukom na maslinovom ulju dodati na kockice iseckane paprike i brokoli i pržiti dok povrće ne omekša. U drugom loncu iseckanu šargarepu i grašak kuvati na tihoj vatri 10 minuta. Oceđenu testeninu u tanjiru promešati sa proprženim i skuvanim povrćem i posuti sosom od paradajza. Parmezan staviti po želji.