-
Poslednjih 5 pesama
- Idoli - Maljčiki
- Dejan Cukić - Stranac u Beogradu
- Divlje jagode - Krivo je more
- Gibonni - Ako me nosiš na duši
- YU Grupa - Dunavom šibaju vetrovi
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Salata sa kruškom, rukolom i sirom
Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.
-
Zdravlje
Najbolja hrana za lepu i negovanu kožu!
Ono što jedete može značajno uticati na izgled i osećaj vaše kože, kao i na učestalost određenih kožnih problema. Australijska istraživanja pokazala su da ishrana s niskim glikemijskim indeksom (GI) može da smanji simptome akni i poboljšati kvalitet kože. Savete o ishrani donosi dijetetičarka dr Džoana Mekmilan.
13 načina da se izborite sa žudnjom za šećerom
Da li često konzumirate slatka peciiva za doručak i primećujete li da baš ta navika može da vas natera da posegnete za još nečim slatkim dva sata kasnije? Da li uzmete čokoladicu kako biste prebrodili popodnevni pad energije – a zatim posegnete za kolom da biste se oporavili od tog „pada nakon pada“?
-
-
Putovanja
Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce
U okviru festivala Jardins Abertos, najlepše zelene oaze Lisabona otvoriće svoja vrata svim ljubiteljima prirode tokom četiri vikenda u maju – i to bez ikakve ulaznice. Inicijativa ima za cilj da „podstakne snažnu i pozitivnu vezu s prirodom“, spajajući održivost sa urbanim načinom života.
Upoznajte čari Samosa: Savršena destinacija za proleće i leto u Grčkoj
Stigli su topli dani, a s njima i sve češće misli o putovanjima, begu iz svakodnevice i trenucima koje možemo provesti na suncu, negde uz more. Kako temperature rastu, raste i želja da otkrijemo nova mesta – ona koja još nisu preplavljena turistima, ali nude sve ono što tražimo od savršenog odmora. Jedna od takvih destinacija krije se u samom srcu Egejskog mora – ostrvo Samos. Iako ne spada u najpoznatije grčke hitove poput Santorinija ili Mikonosa, Samos važi za pravi skriveni dragulj.
-
Preporučujemo
Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica
Vinske, odnosno voćne mušice, uskoro će se pojaviti u našim domovima. Ako ih primetite kako lete oko kante za smeće ili posude s voćem i povrćem, isprobajte jednostavan trik sa čašom.
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.41 117.23 118.05 CHF 125.31 126.19 127.07 USD 102.45 103.17 103.89
-
Proja sa spanaćem i slaninom!
Leto je na izmaku i uskoro ćemo više vremena provoditi u kuhinji. Projice su svakako sjajna ideja i za doručak i za večeru, a ako volite da eksperimentišete i da ih spremate u raznim varijantama isprobajte i ovaj recept.
28-08-2024 | 10:36 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, NedoB
Sastojci:300 g spanaća
150 g slanine
300 g kukuruznog brašna
200 g belog brašna
1 kesica praška za pecivo
4 jajeta
200 ml jogurta100 ml ulja
So po ukusu
Priprema:Spanać operite, pa ga blanširajte u vreloj vodi par minuta, zatim ga ocedite i iseckajte na sitno. Slaninu ispržite dok ne postane hrskava, a potom je izvadite na papirni ubrus da upije višak masnoće.
U velikoj posudi pomešajte kukuruzno i belo brašno, dodajte prašak za pecivo i so po ukusu. U drugoj posudi umutite jaja, dodajte jogurt i ulje, pa sve dobro sjedinite. Spojite suve i tečne sastojke, mešajući dok ne dobijete glatku smesu.
Dodajte iseckani spanać i hrskavu slaninu, pa sve dobro promešajte. Smesu sipajte u podmazan pleh ili kalupe za projice. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, ili dok proja ne dobije zlatno-smeđu boju. Ostavite da se prohladi pre služenja.PRIJATNO!
-
Pročitajte i...
Salata sa kruškom, rukolom i sirom
Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.
Posni pire od pasulja
Pire od pasulja savršen je dodatak i jelima od mesa, ali i povrća. Takođe se odlično uklapa uz ribu i idealna je opcija za dane posta...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: