-
Poslednjih 5 pesama
- Flamingosi - Ljubav
- Bijelo dugme - Dozivjeti Stotu
- Galija - Pismo
- Boris Novković - Dok svira radio
- Kiki Lesendrić - Uvek te djavo nadje lakse nego ja
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
-
Zdravlje
Tri zdrava ugljena hidrata koja pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi
Mnoge dijete promovišu smanjen unos ugljenih hidrata, često ih predstavljajući kao glavne krivce za gojenje i nestabilan nivo šećera u krvi. Međutim, važno je ne zaboraviti da postoje i zdravi ugljeni hidrati koji imaju ključnu ulogu u održavanju energije, pravilnom funkcionisanju mozga, varenju i čak stabilizaciji šećera u krvi.
Kako pravilno koristiti repelent protiv komaraca i kako sprečiti ujede?
Ujedi komaraca nisu samo neprijatni i dosadno svrbe – oni mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik kada putujete u određene delove sveta. Malarija, denga, zika i žuta groznica samo su neke od bolesti koje ovi insekti prenose, a koje mogu izazvati ozbiljna, pa čak i smrtonosna oboljenja.
-
-
Putovanja
Najbolje vinske destinacije u Evropi za 2025. godinu
Ako planirate kratko, ali nezaboravno putovanje, možda je vreme da razmislite o vinskom mini-odmoru. Prema najnovijem istraživanju koje je sproveo sajt QuoteZone, vinske regije širom Evrope mogle bi postati sledeći veliki turistički trend.
Indijski mauzolej proglašen najlepšom građevinom na svetu
Časopis Time Out nedavno je objavio listu najimpresivnijih građevina na planeti, a na samom vrhu našla se čuvena građevina koju mnogi smatraju pravim čudom arhitekture – Tadž Mahal u Agri, Indija.
-
Preporučujemo
Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za čas
Rerna je definitivno jedno od najomraženijih mesta za čišćenje i deluje nam da je rešavanje problem masnoće koja se posle jednog korišćenja već nakupi izuzetno komplikovano.
Rashladite se i bez klime: Ovo su sjajni trikovi da preživite vrućinu!
Toplotni talasi mogu značajno da otežaju svakodnevni život, posebno kada ste primorani da boravite u zatvorenom prostoru bez mogućnosti rashlađivanja klima uređajem - bilo da ga nemate ili vam jednostavno ne odgovara.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.53 125.40 126.28 USD 98.77 99.46 100.16
-
Produžite život cveću u vazi: Zapamtite ove trikove
Cveće na stolu zaista ulepšava ambijent u unosi toplinu u dom. Ali kada nam cveće uvene nakon samo nekoliko dana, obično osetimo tugu... Uz par trikova cveće u vazi može da vam traje mnoge duže, a ujedno da izgleda sveže, kao da je upravo ubrano...
28-05-2024 | 10:13 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, WizData
Prvo bi trebalo da operete vazu toplom vodom i pustite da se prirodno osuši. Posle toga sipajte vodu za cveće.
Količina vode zavisi od vrste cveća. Ako su, na primer, tulipani, dovoljno je da napunite vazu do pola. Ako stavite ruže ili jorgovane, dodajte još vode...
Pre nego što stavite cveće u vodu, ostavite da odstoji neko vreme kako bi se njena temperatura prilagodila sobnoj. Skraćivanje stabljike je važan korak i na to posebno obratite pažnju. Koristite oštar nož ili makaze kako biste napravili dijagonalni rez na dnu stabljike. Ovaj rez povećava površinu za apsorpciju vode.
Odsecite listove koji su pod vodom, jer ćete tako sprečiti pojavu bakterija. Vodu menjajte svaka dva do tri dana, i to čim primetite da je list pod vodom. Takođe, ako ste u mogućnosti operite celu vazu.
Izbegavajte direktnu sunčevu svetlost. Najbolje je da sveće bude izloženo difuznoj svetlosti ili da bude u polusenci.
Naravno bitna je i hrana za cveće koja može mnogo da pomogne, a dobra vest je da možete da je napravite sami. Hranu za cveće možete pripremiti od sastojaka koje verovatno već imate kod kuće. Pomešajte litar tople vode, tri kašike šećera i dve kašike alkoholnog sirćeta. -
Pročitajte i...
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
Sirće kao fantastičan trik: Najlakši način da vam hrana ostane sveža
Neretko nam od ručka ostanu ostaci hrane. Ovu hranu možemo sledećeg dana da podgrejemo, ali i da je iskoristimo za neka druga jela... Međutim postavlja se pitanje kako da nam hrana ostane sveža, a ovo je posebno važno u periodu kada su temperature izuzetno visoke... Interesantno je da postoji pametan trik koji može da učini da vaši ostaci traju duplo duže - uz pomoć namirnice koju verovatno već imate u kuhinji: sirćeta.
Golubovi vam opsedaju balkon? Ovo su biljke koje ih prirodno odbijaju
Ako vam golubovi svakodnevno prave društvo na terasi, verovatno znate koliko mogu da budu naporni. Osim što ostavljaju nered, mogu da oštete biljke, a takođe nose rizik od širenja bolesti i kontaminacije zemlje u saksijama. Srećom, postoje jednostavna i humana rešenja da ih odvratite, i to bez postavljanja ružnih, nesigurnih barijera.
Znakovi koji otkrivaju da naši peškiri više nisu za upotrebu!
Mnogi veruju da peškiri mogu trajati decenijama, posebno zato što se redovno peru na visokim temperaturama. Ipak, bez obzira na sve trikove za produžavanje njihove upotrebe, postoje četiri jasna znaka koja pokazuju da je vreme da se oprostite od starih peškira.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: